MHCH wint laat in de wedstrijd

Afgelopen zondag speelde de H1 tegen Flevoland met als inzet de 7e plaats. Flevo stond één plaats hoger dan MHCH met 1 punt verschil.

Na aanvang van de wedstrijd onder prima omstandigheden en met goede publieke belangstelling, was het duidelijk dat de heren van MHCH voor de volle winst gingen.

Bij rust nog gelijk

Hoevelaken probeerde met combineren en geduld de tegenstander vast te zetten. Op eigen helft dit lukte goed. In de vijfde  minuut ontstond de kans op de openingsscore. Maar de inzet van Marnix werd gestopt door de keeper. Het bleef zaak om geconcentreerd te blijven spelen. Er waren wat kleine kansjes voor Hoevelaken maar dat deerde Flevo niet. Tot de 12e minuut. Toen kwam een vlot lopende aanval over links terecht bij Lars. Die gaf hem voor, waarna Faber de bal attent in het goal werkte. 1-0.

Het leek wel of Flevo wakker werd geschud ze gingen iets feller spelen. Twee  minuten na de voorsprong was het alweer gelij. Via een mooie strafcorner variant werd er gescoord. 1-1. Weer kreeg de tegenstander een strafcorner, maar die werd goed gestopt door Hugo de keeper. Hoevelaken kreeg ook een strafcorner maar ook deze ging er niet in.

Strafcorner brengt winst

Na rust een zelfde spelbeeld met een aanvallend Hoevelaken en een achteruit leunend Flevo, loerend op counter en strafcorner. De thuisclub had wel het gevoel dat er iets te halen viel, maar Flevo bleef via uitbraken en strafcorners gevaarlijk. Strafcorners werden goed verdedigd door Hoevelaken.

Als toeschouwer kreeg je het idee dat Flevo tevreden was met een gelijk spel. In de 27ste minuut was er echter een geweldige scoop van achteruit van Mats. Die werd verkeerd beoordeeld door de verdediger, waardoor Olivier vrij baan kreeg. De keeper werd omspeeld en de bal ging richting de goal, Maar als een duveltje uit een doosje was daar een verdediger om de bal van de lijn te halen. In de daaropvolgende spelsituatie kreeg Hoevelaken een strafcorner. Die werd door Mats gescoord: 2-1.

Hoevelaken stijgt met deze 3 punten naar de 7de plaats 1 punt achter Culemborg, dat 13 november op bezoek komt. Maar eerst moet er 6 november nog tegen Vianen gespeeld worden.