Flevo heren gelijk tegen DAW

Foto: Robert Koelewijn

Zaterdag speelden de Heren van Flevo thuis tegen DAW uit Alkmaar. Vorig seizoen werd thuis redelijk eenvoudig gewonnen, maar werd de uitwedstrijd onnodig verloren. De Nijkerkers werden deze wedstrijd gecoached door Jurjen Engelsman.

In het begin van de wedstrijd kwam Flevo op voorsprong door een doelpunt van Mark Stolk, daarna werd de stand weer gelijk getrokken door de bezoekers. Er volgden drie overtal situaties voor Flevo, maar deze werden geen van allen benut. Vervolgens liep Wouter Haandrikman snel tegen zijn tweede uitsluiting aan. De volgende overtal situatie werd niet benut door de bezoekers. Flevo kwam opnieuw op voorsprong door een doelpunt van Jelmer Kooij.

In de tweede periode liep Flevo verder uit door een doelpunt van Mark Stolk. Vervolgens scoorde DAW de aansluitende treffer door een mid-voor actie. Opnieuw was het Mark Stolk die scoorde voor Flevo. Aan het einde van deze periode wisten de bezoekers twee maal op rij te scoren, en wisten zo de stand gelijk te trekken.

In de derde periode kwamen de bezoekers voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong. Daarna werden door beide teams veel kansen gemist. Robert Koelwijn bracht de stand weer gelijk. De bezoekers liepen weer uit door het benutten van een man-meer situtatie. Met nog 20 seconden te spelen kon Ivar Loos met een prima mid-vooractie de stand weer gelijk maken.

De laatste periode wist Flevo een man-minder situatie weg te werken. Vervolgens kreeg Flevo een strafworp. Deze werd benut door Mitchell Fennema. De bezoekers werden sterker en Flevo moest vol aan de bak om niet weggespeeld te worden. De bezoekers wisten twee maal op rij te scoren en kwamen zo weer op voorsprong. Met nog twee minuten te spelen werd Jelmer Kooij met een tijdstraf weggestuurd. Het schot van DAW werd echter prima gestopt door keeper Roel Gijtenbeek. In het slot van de wedstrijd was het Ivar Loos die met een hard schot de eindstand op 8-8 bracht.

bijdrage van Kees van de Vliert

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen