Walk Inn boys geeft ZVV Sparta/De Laak voetballes

Bij rust was het al vier nul. Na rust had ZVV Sparta ook nauwelijks wat in te brengen tegen het oppermachtige Walk Inn Boys. Het verslag volgt later, hier alvast de samenvatting en de foto’s van Arjen Gerritsma.

Bij Walk Inn Boys keken ze zo naar de wedstrijd

De stadsderby tussen Walk Inn Boys en Sparta/De Laak beloofde vooraf veel spektakel en gezien de stand op de ranglijst (beiden hadden 10 punten vergaard) een gelijk opgaande strijd. Daar was eigenlijk alleen in de eerste acht minuten van de wedstrijd sprake van.

Sparta/De Laak opende sterk en zette veel druk naar voren waar Walk Inn Boys moeite mee had. Dit resulteerde in twee goede schietkansen, maar leverden geen doelpunt op. Na deze periode was Walk Inn Boys bij de les en dit had direct succes. Na een mooie pass van Joost van den Brink kwam Casper IJsbrandy vrij door over de zijkant en met een hard diagonaal schot liet hij doelman Pascal Klarenbeek kansloos: 1-0.

Walk Inn Boys bleef de bovenliggende partij en kreeg kansen via Matthijs de Greef en Patrick Boor maar die werden nog niet benut. Toch konden doelpunten niet uitblijven in de eerste helft. Na een goede actie van de sterk spelende Rene Kamphorst bediende hij Patrick Boor en bij de tweede paal was het raak: 2-0.

Sparta/De Laak kwam deze klap niet meer te boven en speelde een kansloze wedstrijd. Zeker nadat Rene Kamphorst een verdedigende fout afstrafte en nog voor de rust Casper IJsbrandy een voorzet van Joost van den Brink op waarde inschatte en de ruststand op 4-0 bracht. De irritaties liepen behoorlijk op bij Sparta/De Laak en dat resulteerde een aantal strafminuten op.

In het begin van de tweede helft golfde het spel heen en weer, maar weer was het Walk Inn Boys dat wist te scoren: na een goed opgebouwde aanval vond Rene Kamphorst opnieuw de vrijstaande Patrick Boor die met een subtiele voetbeweging de 5-0 aantekende.

Sparta/De Laak probeerde het wel, maar kwam niet verder dan wat afstandsschoten omdat het geen gaatje kon vinden in de solide Walk Inn Boys-defensie. Doelman Jeroen van Beek was echter op zijn post. Toch moest hij het antwoord schuldig blijven op een schitterende knal van Krijn Cornelisse na een spaarzame dekkingsfout: 5-1.

Walk Inn Boys bleef zeer gedreven spelen en liet Sparta/De Laak niet dichterbij komen. Sterker nog, Rene Kamphorst (harde knal) en Joost van den Brink ( na een schitterende pass van Matthijs de Greef) voerden de score op naar 7-1. Sparta/De Laak had geen geluk dat de bal na een vrije schop nog tegen de paal kwam.

De zege had nog hoger uit kunnen vallen, maar in de slotminuten redde Pascal Klarenbeek nog een paar keer fraai en stopte onder andere nog een strafschop van Patrick Boor.

Door deze historische 7-1 overwinning heeft Walk Inn Boys weer aansluiting met de top in de Topklasse E, al hebben de concurrenten nog wel wat wedstrijden in te halen.