Maximale score Sparta Nijkerk Vrouwen

Zowel de Vrouwen 1 als de Vrouwen 2 hebben zaterdag een mooi resultaat behaald.

Het eerste Vrouwenteam van Sparta Nijkerk versloeg in Apeldoorn ZVV’56 VR2 met 0-4 en het tweede klopte in een spectaculair duel concurrent Hoevelaken VR2 met 6-4.

Makkelijke middag voor het eerste

VR1 trok in de wedstrijd tegen ZVV’56 VR2 meteen ten aanval en had in de eerste minuut al op voorsprong kunnen komen. Helaas ging de bal net aan de verkeerde kant langs de paal. De toon was gezet en dat veranderde ook niet meer gedurende de wedstrijd. Sparta Nijkerk voetbalde continu op de helft van ZVV’56, maar speelde slap en was niet scherp genoeg in de afwerking. T

ot de rust werd er dan ook maar 1 keer gescoord; een vrije trap van randje 16-meter werd door Christianne van Bloemendaal onhoudbaar voor de keepster in het doel geschoten.
De 2e helft was effectiever; in de 46e minuut tikte Cynthia van den Bor een corner van Rolien Taankink binnen en Rolien Taankink maakte zelf de 0-3 (assist van Marit Kraaij) en de 0-4 (goed doorgaan op de keepster).

Een relatief makkelijk middag dus voor Sparta Nijkerk VR1 tegen een fysieke tegenstander die goed voetbal moeilijk maakte.

Gedreven tweede

Later in de middag speelde VR2 de derby tegen Hoevelaken VR2. Een zeer gedreven spelend Sparta Nijkerk overrompelde Hoevelaken met goed voetbal, fraaie goals en ging de rust in met een verdiende 4-2 voorsprong. In de 2e helft werd het spannend toen Hoevelaken de 4-3 scoorde en later ook de 5-4, maar verder lieten de Spartanen het niet komen. De 5-3 was opnieuw een schitterend doelpunt en vlak voor tijd werd het 6-4; grote blijdschap en een knappe prestatie van dit jonge team, dat boven alle verwachtingen net als Vrouwen 1 meespeelt om de bovenste plaatsen.

Zaterdag 12 november speelt VR1 een thuiswedstrijd tegen Zwart Wit’63 VR1 en VR2 een uitwedstrijd tegen Rood-Wit ’58 VR1.