Moeilijke wedstrijd Flevo Heren

Foto: Arjen Gerritsma

AMSTELVEEN – de Heren van Flevo speelden zaterdag tegen de nummer 3 AZPC de Futen. De thuiswedstrijd in september begin dit seizoen ging kansloos met 8-17 verloren.

Vooraf wist men dus dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, ook nog omdat keeper Roel Gijtenbeek afwezig was. Aanvoerder Mark Stolk was geblesseerd en nam deze wedstrijd de coaching voor zijn rekening. Op doel lag deze wedstrijd Richard Deuzeman.

In het begin van de wedstrijd liep de thuisploeg eenvoudig naar een 3-0 voorsprong. AZ&PC de Futen benutte een overtal situatie.

De tweede periode kon Wouter Haandrikman het eerste doelpunt scoren voor Flevo. De thuisploeg ging echter eenvoudig door met scoren en met het benutten van een overtal situatie en een velddoelpunt liep men verder uit. Flevo kreeg twee keer achter elkaar een overtal situatie en alleen de tweede keer werd er gescoord door Ad van Twillert. Daarna volgde weer twee goals voor de Futen, waardoor de achterstand opliep naar 7-2.

In de derde periode kon Flevo opnieuw weinig inbrengen. De thuisploeg liep eenvoudig verder uit naar een 10-2 voorsprong. De tweede overtal situatie die de Futen deze periode kregen, werd niet benut omdat keeper Richard Deuzeman het schot kon stoppen.

Voor de laatste periode hadden de Nijkerkers afgesproken om niet met een enorme nederlaag naar huis te gaan en om te proberen om deze periode te winnen. De thuisploeg deed het iets rustiger aan. Ad van Twillert scoorde een mooi midvoordoelpunt. Ook Robert Koelewijn wist twee keer te scoren voor de Nijkerkers. Vervolgens liet Flevo twee keer na  te scoren in een man-meer situatie. Het laatste doelpunt voor Flevo werd gemaakt door Stefan den Boer, eindstand 13-6.

 

Zaterdag 28 januari gaan de Nijkerks naar Amsterdam voor een uitwedstrijd bij DJK-ZAR.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen