Telstar/De Registermakelaar degelijke zege op hekkensluiter

Afgelopen zaterdag heeft de hoofdmacht gedaan wat het moest doen.

Telstar/De Registermakelaar kwam niet écht in gevaar, maar was tevens niet scherp en dominant genoeg om het verschil in een duidelijkere uitslag om te zetten. Het Utrechtse Synergo werd uiteindelijk aan de kant gezet met 21-18.

Beide ploegen hadden aanvallend een andere insteek. Dat was vooral in de eerste helft duidelijk te zien. Synergo moest het hebben van opportunistisch spel en dode spelmomenten, waar Telstar/De Registermakelaar lange, dynamische aanvallen speelde. De leidsman floot gemakkelijk voor overtredingen en dit, mede omdat één aanvalsvak van de Hoevelakers in scorend opzicht achterbleef, zorgde ervoor dat het een gelijk opgaande eerste helft was. Synergo stond het eerste halfuur bijna de gehele tijd aan de goede kant van de score, maar vlak voor rust zorgden enkele afstandtreffers ervoor dat gerust werd met een 12-10 voorsprong voor de thuisploeg.

Na rust veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. Synergo kon te weinig herhalen om voor veel gevaar te zorgen, maar enkele verdedigende onoplettendheden en opportunistisch spel zorgden ervoor dat de Utrechters in de wedstrijd bleven. Het gat van vier doelpunten liet lange tijd op zich wachten, maar viel vlak voor tijd alsnog. Dit was de genadeklap voor de hekkensluiter, waarna de wedstrijd eindigde in een 21-18 eindstand.

Komende week wacht VEO uit Voorburg. Deze ploeg staat net als Telstar/De Registermakelaar op een tweede plek. In de heenwedstrijd keken de Hoevelakers de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan, maar vocht het zich sterk terug en redde een punt. Het belooft dan ook een spannende en interessante ontmoeting te worden. Aanvang 20:10 uur, sporthal De Slag.