NVC H1 boekt knappe 3-2 overwinning

NVC Heren 1 heeft afgelopen zaterdag, voor de tweede keer deze week, de overwinning geboekt op een Oldebroekse tegenstander.

Vorige week werd Blauw Wit H1 met 0-4 geklopt door de Nijkerkers, dit weekend stond het tweede herenteam van Blauw Wit aan de andere kant van het net. In een spannend duel, dat NVC knap wist te kantelen, won de thuisploeg de wedstrijd in een spannende vijfsetter. Het werd 3-2 (26-28, 15-25, 25-10, 25-22, 15-12).

Na de overwinning op H1 van Blauw Wit, wist NVC dat het nog een zware kluif kon gaan krijgen aan H2. Dit team bestaat uit spelers met veel ervaring en redelijk wat lengte. De uitwedstrijd tegen deze tegenstander werd nog met 4-0 verloren. NVC was dus alert, wat bijvoorbeeld al merkbaar was aan een psychologisch spelletje van aanvoerder Johan van Baaren, voorafgaand aan de wedstrijd. Blauw Wit bleek maar 6 man op te kunnen trommelen vandaag, maar alsnog was NVC op de hoede.

In de eerste set toonde Blauw Wit zich al een taaie tegenstander, en had NVC moeite om de bal op de grond te krijgen bij de Oldebroekers. Daarnaast wist NVC geen druk te creëren met de service, waarin te veel fouten werden gemaakt. Mede hierdoor was de openingsset met nipt verschil voor de gasten.

In de tweede set wist NVC serverend nog steeds geen druk te zetten, waardoor de spelverdeling van Blauw Wit het vrij gemakkelijk had. Ook blokkeren had NVC het niet op orde. Dit, in combinatie met een zwakke servicepass, zorgde ervoor dat NVC weinig in te brengen had deze set en deze met ruim verschil aan Blauw Wit moest laten.
Om de blokkering te versterken, werd in set drie Wouter van Wuijckhuijse erin gebracht voor Gerjan Lammers. Dit bleek een goede zet, want hij mocht in de eerste helft van de set al 3 blokpunten bijschrijven. De service bij NVC ging beter lopen, waardoor er een aantal series neergezet konden worden. NVC liep halverwege de set flink uit naar een comfortabele voorsprong. Blauw Wit deed hier en daar nog wat terug, maar zag de thuisploeg de set met ruime cijfers winnen.

Hoewel NVC kansen rook op meer, zette Blauw Wit in de vierde set direct een goede serviceserie neer en pakte hiermee een 0-6 voorsprong. Na een Nijkerkse time-out, ging de werklust aan NVC-zijde omhoog, en werd de stand weer gelijk getrokken. NVC bleef hard werken en voerde de servicedruk op. Het slot van de set werd gekenmerkt door een zeer lange rally, die door NVC via het Oldebroekse blok werd gewonnen.

Een vijfde set moest dus uitmaken wie als winnaar van het veld zou stappen. Helaas was het wederom Blauw Wit dat een voorsprong pakte en naar 0-3 serveerde. Bij het wisselen van speelhelft, was het verschil opgelopen tot vier punten: 4-8. De Nijkerkers deden echter nog eenmaal een poging om met hard werken terug te komen in de set, en met succes. Een goed draaiende aanval met diagonaal Ruben Paul Drost en middenman Mark van den Poll, die zich na twee mindere sets sterk hadden herpakt, zorgden ervoor dat NVC weer op voorsprong kwam. Aanvoerder Johan van Baaren mocht het matchpoint verzilveren met een tactisch geplaatste bal, waardoor NVC de felbevochten vijfsetter met winst afsloot.

NVC kruipt dankzij deze winst weer een klein stukje dichterbij de ploegen die boven hen staan. Eén van deze ploegen, Jumbo van Andel-ORMI H1, treffen de heren a.s. donderdagavond aan in een uitwedstrijd in Epe. Aanvang 20:30 uur.

bijdrage van Jeroen Groeneveld en Arjen gerritsma (Die ging er eens goed voor zitten, kijk maar in de fotoserie)