Indoor Brabant laatste wedstrijd Parzival

Foto: archieffoto

Tijdens de 50e editie van Indoor Brabant zal de Nederlandse dressuurlegende Jerich Parzival afscheid nemen van de internationale topsport. Dat staat op de site van Adelinde Cornelissen.

De imposante, inmiddels 20-jarige, ruin en dressuuramazone Adelinde Cornelissen zullen nog eenmaal samen te zien zijn voor het grote publiek. Het officiële afscheid zal plaatsvinden in de Brabanthal op zaterdag 11 maart rond 15.30 uur in de pauze van de World Cup Dressage Freestyle.

Parzival en Cornelissen hebben samen een lange carrière achter de rug en kunnen terugkijken op schitterende resultaten. Die carrière begon in 2002 toen Parzival bij haar op stal kwam. Met hulp van haar team, met onder andere Johan Hamminga en later Sjef Janssen, zijn ze met vallen en opstaan een heel eind gekomen.

Het jaar 2012 was een topjaar: goud in de wereldbeker finale, die dat jaar werd verreden tijdens Indoor Brabant, en individueel zilver (Kur) en brons (Grand Prix Special) en teamzilver tijdens de Olympische Spelen in Londen.

De huldiging van Adelinde Cornelissen in het centrum

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen