Nijkerkse dames winnen voor de zesde keer op rij

De overwinning van afgelopen zaterdag op EZ & PC betekende alweer de zesde in de reeks voor de dames van Flevo.

De ploeg die het seizoen startte met een samengesteld team en een doelstelling handhaven, is ondertussen opgeklommen naar een vierde plaats op de ranglijst.

Dat het een lastige pot zou worden was vooraf bekend. Uit hadden de Nijkerkers maar 1 punt in de wacht kunnen slepen. De bezoekers uit Elst spelen volle press en daar hebben de Nijkerkse dames over het algemeen wat meer moeite mee.

De eerste periode verliep moeizaam na veel heen en weer zwemmen, opende Linda v.an de Kraats de scoremet een snoeihard schot. Vrij snel had EZ & PC daar een antwoord op en zo eindigde de eerste periode in een gelijk spel.

De tweede periode hadden de Nijkerkers het nog steeds lastig tegen de strakke press en de niet al te actieve arbitrage. Dit resulteerde in hard werken maar zonder resultaat. Miranda van de Vliert zorgde ervoor, dat in de laatste seconden van deze periode er toch nog een voorsprong op het scorebord werd gezet.

Linda van de Kraats bouwde vrij snel in de derde periode de voorsprong uit. Met een fraaie backhand vergrootte ze het verschil naar twee doelpunten. Dat bracht weer even rust bij de Nijkerkse dames. Toch ging de wedstrijd alle kanten op en waren de dames van Flevo een tandje sterker. Die scoorden dan ook tegen het einde van de derde periode:  3-2.

Even een tandje erbij en er overheen. Dat waren de woorden van aanvoerster Vivian Haandrikman. Deze voorsprong mocht Flevo niet meer uit handen geven. Een tandje erbij gebeurde wel maar de doelpunten bleven uit. De wedstrijd werd pas echt beslist met nog 1 minuut op de klok. Naomi Heimensen wist met een hard schot de bal in de lange hoek te leggen waarmee de winst veilig werd gesteld. In de laatste seconde van de wedstrijd maakte Linda van de Kraats de uitslag nog duidelijker 5-2.