Tik voor sc Hoevelaken

Sc Hoevelaken heeft de goede herstart van de competitie geen vervolg kunnen geven.

Daar waar de ploeg van Harry Oussoren in de eerste twee duels tegen Batavia ’90 en Buitenboys al vier punten meer wisten te pakken dan bij de start van de competitie, daar konden er tegen Zwart-Wit ’63 afgelopen zaterdag (opnieuw) geen punten aan het totaal worden toegevoegd. Net als op Kleinhoven werd er ook in Harderwijk verloren, al was deze nederlaag (3-0) een stuk duidelijker dan het knullige verlies in september 2016.

Hoevelaken had weinig in te brengen op het Harderwijkse kunstgrasveld. Door tegendoelpunten in de 22e, 25e en 48e minuut ging Hoevelaken hard onderuit. Het aantal Harderwijkse kansen was echter aanmerkelijk groter, maar het vizier van de gastheren stond niet altijd op scherp.

Pas in de 35e minuut wist Hoevelaken voor de eerste keer zelf gevaar te stichten. Na ruim een half uur spelen kon Patrick kloppenburg eindelijk in de diepte worden weggestuurd, maar oog in oog met de doelman schoof hij de bal vanaf de linkerkant net langs de verkeerde kant van de paal. Deze uitbraak was voor Hoevelaken echter wel het signaal, om wat meer naar voren te voetballen en de laatste tien minuten van de eerste helft wat meer aanvallend initiatief te tonen. Verder dan een omhaal van opnieuw Patrick Kloppenburg en opnieuw net langs de paal kwamen de gasten echter niet. De zo broodnodige tegentreffer vlak voor de rust kwam er daarmee niet.

In de tweede helft ging Hoevelaken voortvarend van start. Al na 19 seconden kopte Joost van den Heuvel de bal over het vrije vijandige doel, waarna het wachten was op de volgende serieuze mogelijk voor Hoevelaken. Deze kans was in de 64e minuut voor Ruud Kassenaar, ingevallen voor Edwin Duijst, maar net als Patrick Kloppenburg in de eerste helft, schoot de topscorer van Hoevelaken de bal eveneens vlak voorlangs.

Vrijwel de gehele wedstrijd was het Zwart-Wit, dat de lakens uitdeelde. Technisch was de ploeg beter en ook de meeste duels werden door de Harderwijkers op wilskracht gewonnen. Hoevelaken speelde vooral met veel onnuttige lange ballen, van enige opbouw was geen sprake. Omdat te veel spelers onder het niveau speelden, dat de supportersschare van hen gewend is, oogde de ploeg vooral rusteloos en zielloos. In verdedigend opzicht werden veel ballen slechts half geraakt en werden de tegentreffers min of meer weggegeven. En dan kun je tegen een tikkie oplopen.

Vermeldenswaardig was verder nog dat Harry Oussoren, vanwege schorsingen van de verdedigers Simon de Boer en Jeffrey Duijst, een beroep deed op vrije verdediger en voormalig aanvoerder van sc Hoevelaken, Raymond Buis. Raymond speelt al een aantal jaren op een wat lager niveau, maar kon in deze wedstrijd nog prima uit de voeten. Dat hij trekkebenend voortijdig de zijlijn moest opzoeken, zij hem vergeven.

bijdrage van Robert Kreuning

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen