Flevo Heren bestolen van punt

Foto:

De heren van Flevo speelden afgelopen zaterdag thuis tegen de nog ongeslagen koploper, JAWS uit Amsterdam.

Vooraf was er vertrouwen omdat Flevo thuis vaak goed speelt tegen hoger geklasseerde teams. Er werd dit jaar thuis al gewonnen van de nummer 2 uit Arnhem. JAWS dacht dat het een makkelijke avond zou worden, niets bleek minder waar.

De eerste periode kwam Flevo goed uit de startblokken. De aanvoerder, Mark Stolk, zette de toon in de wedstrijd door met een verwoestend schot en goed midvoor spel de thuisploeg op voorsprong te zetten. Ook Wouter Haandrikman droeg zijn steentje bij met een goed afstandsschot. De eerste periode eindigde ook in 3 – 2 in het voordeel van Flevo.

De tweede periode kon Flevo afstand nemen door een paar goede aanvallen en doelpunten. De voorsprong werd daardoor uitgebouwd naar 7 – 4 in het voordeel van Flevo.

In de derde periode ging de bezoekende ploeg harder spelen. Daar konden ze enigszins van profiteren. De ploeg kon terugkomen tot een tussenstand van 8 -7, nog wel in voordeel van Flevo. Dankzij een mooie omhaal vanaf de midvoor zette Mark Stolk de heren van Flevo weer op voorsprong, de periode eindigde in 9 – 8.

De laatste periode werd een desillusie voor de Nijkerkers. De periode ving aan met een tegendoelpunt van de tegenstander, waardoor de aansluiting werd gevonden. Later werd jongst bediende, Mitchell Fennema, uit het veld gestuurd met een rode kaart. Hier gingen 3 uitsluitingen aan vooraf, waarvan er 1 werd omgezet naar een rode kaart en een uitsluiting voor de tegenstander. Al met al een wonderlijke beslissing. De periode verliep in grote spanning, waarbij Flevo en JAWS tot een 10 – 10 gelijke stand kwamen. Na een uitsluiting op deze stand miste JAWS een strafworp en maakte Ad van Twillert met een goed schot de 11 – 10. Helaas mocht deze stand niet zo blijven en werd de bal 14 seconden voor tijd door JAWS onderschept met een gelijke stand tot gevolg.

Waar Flevo de wedstrijd wilde uitspelen ging JAWS er vol op. In het harde spel van JAWS probeerde Mark Stolk zich vrij te spelen, wat door de arbitrage werd gezien als een slaande beweging. Helaas wordt in waterpolo de eerste overtreding vaak niet gezien. De arbitrage besloot zelfs een rode kaart te geven. In de laatste seconden kon JAWS dankzij de man meer de wedstrijd binnentrekken met uitslag van 11 – 12. Wederom speelde Flevo een geweldige pot polo, de stijgende lijn in het team dat slechts 5 maanden samenspeelt is doorgezet.

Helaas levert het goede spel geen punten op en moesten er twee rode kaarten aan te pas komen.

bijdrage van Jelmer Kooij

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen