NSC wint van Flevo Boys

Zaterdagmiddag een belangrijke wedstrijd op “De Burcht”, die door NSC winnend werd afgesloten.

NSC nam van begin af aan het heft in handen en kreeg via De Ridder en Sturing kansjes die er niet in gingen. Uit een snelle counter waren de gasten meteen gevaarlijk en scoorde Tjeerd Korf de 0-1. NSC bleef daarna het betere van het spel houden en moest vlak voor rust op gelijke hoogte komen, maar de kansen waren niet aan Terlemez en Van de Brom besteed.

Na de rust was NSC weer de betere, maar was het weer Flevo Boys die scoorde. NSC ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel via Rinke Rozema, die de rust bewaarde. NSC kreeg daardoor een boost en Flevo Boys werd angstig. Tien minuten later was het al gelijk na een prima goal van Gerrit Bartels.

De thuisploeg voelde dat er meer in zat en ging er helemaal voor. Eyup Terlemez, die al een aantal kansjes om zeep had geholpen, bracht NSC een kwartier voor tijd de voorsprong. In de allerlaatste minuut de mooiste aanval van de middag. Via een afgemeten voorzet van Tom de Ridder kopte Bartels zijn 2e van de middag hard in de touwen.