Walk Inn Boys klopt zvv Sparta/De laak (video)

Bij rust stond het nog 1 – 0 voor de Spartanen, maar ze moesten de meerdere erkennen in Walk Inn Boys.

Ely Hackmann maakte deze samenvatting

Johannes Vedder van Walk Inn Boys denkt zo aan de wedstrijd terug

De stadsderby tussen Walk Inn Boys en Sparta/De Laak leek te eindigen in een gelijkspel, maar iets meer dan een minuut voor tijd besliste Casper IJsbrandy de wedstrijd en bezorgde Walk Inn Boys een 2-3 overwinning.

Walk Inn Boys, dat de eerste ontmoeting met maar liefst 7-1 had gewonnen, begon goed aan de wedstrijd, maar Paul Prins raakte de paal en Patrick Boor vond Sparta/De Laak-doelman Pascal Klarenbeek op zijn weg.

Sparta/De Laak kreeg meer vertrouwen en nam Walk Inn Boys-doelman Joeri Epskamp een aantal keren onder vuur en nam via Sjaak Termaaten zelfs de leiding: 1-0. Ondanks een paar mogelijkheden over en weer bleef het zo tot aan de rust.

Walk Inn Boys kwam verbeten uit de rust, maar zag Matthijs de Greef de paal raken en Casper IJsbrandy de vuisten van doelman Harry Klarenbeek teisteren. Toch was het kort hierna wel raak: na een overtreding op Casper IJsbrandy plaatste de aanvoerder van Walk Inn Boys zich achter de bal en schoot hard raak in de kruising: 1-1.

Ondanks dat Sparta/De Laak nu verder terug moest bleef het overeind mede door het goede keeperswerk van Klarenbeek.

Een kleine acht minuten voor tijd speelde Matthijs de Greef zich knap vrij tussen drie tegenstanders en bood Rene Kamphorst een niet te missen kans: 1-2.

Sparta/De Laak toonde dit keer wel veerkracht en was een paar keer dicht bij de gelijkmaker maar Joeri Epskamp was attent. Toch moest hij vier minuten voor tijd buigen voor een afstandschot van Sjaak Termaaten: 2-2.

Walk Inn Boys wisselde aanvallend en bracht De Greef en IJsbrandy weer binnen de lijnen, maar IJsbrandy vond Klarenbeek weer op zijn weg.

Ruim een minuut voor het einde van de wedstrijd tikte Tom Krijkamp de bal kort naar Paul Prins en hij vond Casper IJsbrandy bij de tweede paal: 2-3.

Walk Inn Boys won zodoende voor het eerst in haar geschiedenis in één seizoen twee keer van Sparta en blijft in de race voor de tweede plaats. Voor Sparta/De Laak waren de druiven zuur, maar het revancheerde zich uitstekend voor de ruime nederlaag in november.