Volle buit Sparta Nijkerk Vrouwen

Zowel Sparta Nijkerk VR1 als VR2 heeft zaterdag de volle winst binnen gehaald.

Het eerste Vrouwenteam deed dat thuis tegen ZVV’56 VR2 en het tweede Vrouwenteam wist voor de tweede keer dit seizoen Hoevelaken VR2 te verslaan. Bij beide wedstrijden werd het 2-1 in het voordeel van de Spartanen.

Dat een brede selectie geen overbodige luxe is, bewees VR1 in haar wedstrijd tegen het laag geklasseerde ZVV’56 uit Apeldoorn. Het gemis van maar liefst 11 speelsters werd opgevangen door strijdlust en de wil om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten en zo aansluiting te houden met de top.

Meteen vanaf de aftrap nam Sparta Nijkerk het initiatief, creëerde een aantal kansjes, maar de afwerking was nog niet zuiver genoeg. Tot de 18e minuut; Selina Duijst leverde de assist en Lieke van de Grootevheen lepelde de bal over de keepster in het doel, 1-0, een terechte voorsprong.
Maar 3 minuten later was het alweer gelijk. De eerste keer dat ZVV’56 in het strafschopgebied van Sparta Nijkerk kwam, leverde hen meteen een (terechte) penalty op. Deze werd netjes binnen geschoten, 1-1.
Sparta Nijkerk kon opnieuw beginnen en deed dat vol overgave. De uitstekende ZVV’56 keepster was een sta in de weg, maar moest na 3 fraaie reddingen op rij toch capituleren. Het was Marline Bassie die de 2-1 op het scorebord zette. Helaas voor ZVV’56 kwam hun keepster hierbij ongelukkig terecht en moest het veld verlaten met een schouder uit de kom.

De 2de helft was rommelig. Sparta Nijkerk probeerde nog iets te creëren, maar de krachten vloeiden weg. Omdat ZVV’56 niet bij machte was om gevaar te stichten, bleef Sparta Nijkerk redelijk eenvoudig overeind en trok de overwinning zo over de streep. Een groot compliment voor de speelsters die hun afwezige teamgenoten niet teleurgesteld hebben.

Volgende week zaterdag 18 maart zal een heel andere wedstrijd worden. Dan staat namelijk de derby tegen SDC Putten VR1 op het programma. Een belangrijke wedstrijd met het oog op de 2e plaats in de competitie. De aftrap is om 11:45 op de Putter Eng. Support is van harte welkom!