Nipt verlies dames Flevo bij koploper Thetis

Foto:

BEMMEL – Thuis hadden de dames verrassend van koploper Thetis gewonnen. En wellicht konden ze deze keer ook de winst mee naar huis nemen.

Er werd vooraf afgesproken om pressing halve veld te spelen, ook al hadden de dames van Flevo afgelopen week anders getraind. Deze spelwijze werd gekozen, omdat vaste keepster Vivian Haandrikman ontbrak en jeugdspeelster Jette Bokkers haar debuut maakte op het doel.

In de eerst paar minuten van de wedstrijd werden de dames van Flevo verrast door twee snelle aanvallende acties van Thetis waardoor de Nijkerkse dames het 0-2 achter kwamen te staan. Door goed te blijven werken en zwemmen kregen de dames van Flevo een overtal situatie. Deze werd goed uitgespeeld, zodat Margrita Bolink de stand van de eerste periode op 2-1 kon brengen.

De tweede periode begonnen dames van Flevo sterker. Als eerste werd er nog gescoord door Thetis, maar door een vrije bal buiten de 5 meter kon het aansluitende doelpunt gescoord worden door Linda van de Kraats. Door nog twee overal situaties, die beide werden benut door Rosanne Bakker kwamen de dames van Flevo op gelijke hoogte. Door nog een treffer van Thetis en Margrita Bolink van Flevo werd de eindstand van de tweede periode op 6-5 bepaald.

In de derde periode werd er veel over en weer gezwommen en wist alleen Thetis een keer te scoren. Zo begonnen de dames van Flevo de laatste periode met een stand van 7-5. Door goed samenspel van de dames van Flevo werd er nog gescoord door Naomi Heimensen, Margrita Bolink, een vrije bal buiten de 5 meter en nogmaals door Naomi Heimensen uit een overtalsituatie wat de eindstand op 9-8 bracht.

Helaas bleef de winst nu in Bemmel. Maar de dames van Flevo konden terugkijken op een prima wedstrijd door goed samenspel.

Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen streekgenoot DWK uit Barneveld op het programma.

bijdragevan Miranda van de Vliert

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen