Flevo heren verliezen in energieke wedstrijd

Foto:

ARNHEM – Thuis hadden de heren van Flevo met 13 – 7 gewonnen van ENC, dus de verwachting was dat de beide ploegen niet veel voor elkaar zouden onderdoen. Het zou een spannende pot worden in Arnhem.

De wedstrijd begon met slechts één scheidsrechter. dat is op dit niveau eigenlijk niet acceptabel. De eerste periode werd de toon al gezet. Beide ploegen hadden voldoende fysieke kracht en gingen er vol in. In deze periode kwam ENC op 2 – 0 voorsprong, Flevo kreeg enkele kansen maar had het vizier nog niet scherp.

De tweede periode wist Flevo de aansluiting met ENC weer te vinden, door een goed uitgespeelde man meer door Ivar Loos en een schot van Jelmer Kooij. De eerste twee perioden leverden niet veel doelpunten op, het stond slechts 2 – 2 op de helft van de wedstrijd, maar het kostte Flevo wel veel energie.

In de derde periode moesten de heren iets te veel op de rem trappen waardoor ENC kon uitlopen met meerdere man meers en 1 – 0 situaties. Door de individuele klasse van Wouter Haandrikman en Mark Stolk wist Flevo de achterstand beperkt te houden met 2 aansluitingstreffers. De periode eindigde in 8 – 5.

Met slechts drie doelpunten achter in de laatste periode was het geloof er nog steeds aan de kant van Flevo. Helaas kon dit geloof niet worden uitgedrukt in doelpunten. De wedstrijd werd afgesloten met het laatste doelpunt van Ivar Loos, eindstand 8 – 6 in het voordeel van ENC. Een goede pot die veel energie heeft gekost. Flevo doet vertrouwen op door de nummer 2 van de competitie zeer goed partij te bieden en ziet kansen om volgende week tegen ZV Hoorn de punten in Nijkerk te houden. Komt allen ons vlaggenschip aanmoedigen!.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 18 maart 2017 om 21.15 uur in Bad Bloemendal tegen ZV Hoorn heren 1.

bijdrage van Jelmer Kooij

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen