4 Medailles voor Excelsiorturnsters tijdens tweede voorwedstrijd

Yade goed voor goud en Maud voor brons
Yade goed voor goud en Maud voor brons
Foto:

ERMELO – De eerste wedstrijd van het turnseizoen werd gelijk een succes voor Excelsior. 4 medailles werden er mee terug naar Nijkerk genomen, twee maal Goud 1 maal Zilver en 1 maal Brons.

Bij de jongste categorie Instap kwamen 2 turnsters uit: Jade Lans en Maud de Gruil. Wat turnden zij weer een goede wedstrijd. Vooral de oefeningen op de mat en op de balk zijn best moeilijk, maar alles werd keurig netjes uitgevoerd.Wat was het leuk bij de prijsuitreiking: Maud greep naar een bronzen medaille en Jade pakte het goud.

De leeftijdcategorie daarna: Pupil 1. Hier kwam 4 turnsters uit voor Excelsior. Ilse Mook, Stephanie Schipper, Benthe de Jong en Demi van Luijk De turnsters waren aan elkaar gewaagd en dat bleek ook wel tijdens de prijsuitreiking. Stephanie turnde zich naar het Goud, waar Benthe een keurige zesde plaats wist te bemachtigen, Ilse werd negende en Demi eindigde in de middenmoot.

Stephanie won

Daisy van de Veen kwam samen met Lena Lelz en Femke Veer uit bij de Pupil 2 . De meiden deden goed hun best helaas werd er wat vergeten en was er hier en daar een val. Lena werd twaalfde gevolgd door Femke die dertiende werd en Daisy eindigde in de middenmoot van de 35 turnsters die mee deden.

Britt Reitsma turnt bij de jeugd 1 meisjes. Zij turnde een erg sterke wedstrijd. Helaas vergat zij op vloer twee belangrijke elementen wat haar maar liefst 4 hele punten kosten. Britt eindigde op een achtiende plaats.

De turnsters in Jeugd 2 turnen dit seizoen voor het eerst keuze oefenstof. Het ging Katie van de Veen, Ilse van de Bor en Nora van de Bunt goed af. Katie begon erg sterk, maar moest helaas op de balk het toestel twee keer verlaten. Uiteindelijk werd zij keurig vijfde. Ilse van de Bor had erg hard getraind en dat was te zien zij turnde keurige oefeningen wat werd beloond met een zesde plaats in het klassement. Ook Nora turnde erg netjes, helaas ging haar brug oefening niet zoals het moest waardoor uiteindelijk toch nog tiende werd.

Marije van Bloemendaal en Nikki de Graaf kwamen uit in de categorie Junioren. En ook deze dames lieten fantastische oefeningen zien. Nikki kreeg het zilver omgehangen en Marije werd deze wedstrijd keurig vierde.

Zilver voor Nikki

Bij de dames Senioren deden Cheyenne te Braak Marit van Arkel en Ilse van Ramshorst mee. Ilse was een hele tijd geblesseerd geweest en was nog niet helemaal de oude. Zij liet haar oefeningen netjes zien en werd negende. Marit turnde een goede wedstrijd helaas een weigering op vloer wat haar een eis koste, Marit werd vijfde. Cheyenne begon op balk maar liefst drie keer moest zij dit toestel verlaten wat erg zonde was. De rest turnde zij sterk en werd uiteindelijk nog vierde.

Nu afwachten wie er door zijn naar de Regiofinale.

bijdrage van Marieke Duits

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen