Narrow escape Veensche Boys

Veensche Boys heeft eindelijk eens een keertje een engeltje op zijn schouder.

Door in de laatste seconden van de blessuretijd te scoren, ging de ploeg uit Nijkerkerveen er met enig geluk met de zege vandoor. Tegen degradatiekandidaat NiTA werden het geflatteerd 1-3. Alle goals namens Veensche Boys werden gemaakt door spits Kevin Hols.

Na het verstrijken van de reguliere speeltijd was het nog slechts 1-1. Pas vier minuten in blessuretijd werd het pleit beslecht doordat het Kevin Hols lukte om zich door een kluwen van NiTA-verdedigers te wurmen en met zijn laatste krachten het beslissende tikje te geven. Bij de derde goal stond Kevin Hols wel helemaal vrij, nadat hij de bal aangereikt had gekregen van Stefan Fredriksen die zich wist vrij te spelen uit de cornerhoek. In de eerste helft had Hols al de 0-1 op het scorebord gezet na een voorzet van Alwin van Domselaar. De 0-1 was weliswaar gunstig te noemen, maar veel te pover gezien het aantal kansen dat de Veenders kregen. In de tweede helft verdween het windvoordeel voor Veensche Boys en NiTA ging opportunistisch spelen met lange ballen. Dat had zijn effect want Veensche Boys was nergens meer. Een voorgegeven bal werd gemakkelijk ingekopt door spits Job van Rijn. NiTA had zelfs grote kansen om de stand in haar voordeel te doen keren, maar alle pogingen stranden. Op het moment dat beide teams uitgeblust leken en genoegen leken te nemen met een gelijkspel, sloeg Hols toe. Met dit resultaat kan Veensche Boys niet meer degraderen. Wel volgen nog een aantal cruciale wedstrijden waaronder volgende week tegen CSW.