Sparta Nijkerk VR1 op alle fronten afgetroefd door Epe VR1

Waar Sparta Nijkerk VR1 voor de beker nog goed weerstand kon bieden aan Epe VR1 en pas vlak voor tijd verloor, was het dit keer volstrekt kansloos tegen het oppermachtige en nog zonder puntverlies zijnde Epe VR1. De eindstand van 0-8 gaf een realistisch beeld van de eenzijdige wedstrijd.

De intenties van de Spartanen om vanuit een compacte organisatie het Epe lastig te maken, werden al na 5 minuten de grond ingeboord. De 0-1 viel al in de 3e minuut na een kluts voor de goal en even later was daar al de 0-2 toen de Epe captain een rebound vanaf de paal binnenschoot.

Epe kon naar hartenlust combineren, had daar zeker de kwaliteiten voor, maar Sparta Nijkerk gaf ze daarvoor ook de ruimte. De ene na de andere aanval van Epe vloeide over de mat. De mooiste van allemaal, over vele schijven, leverde opnieuw een doelpunt op, maar werd voor Epe helaas afgekeurd vanwege buitenspel. Sparta Nijkerk kon niets meer dan de lange bal hanteren en, met wind mee, hopen dat deze een keer goed zou vallen voor de aanvalsters. Dit gebeurde niet en Epe maakte voor rust nog 2 goals; een (terecht gegeven) penalty werd benut en de 0-4 was een koud kunstje toen er zomaar 3 speelsters van Epe vrij voor het Sparta doel opdoken.

Na rust hetzelfde beeld, waarbij Sparta Nijkerk iets meer controle over de wedstrijd leek te hebben. Leek, want Epe hoefde niet zo nodig meer en tot kansen kwamen de Spartanen niet.
Tot de 68e minuut bleven de doelpunten uit, maar daarna wist Epe het net nog 4 keer te vinden. Een vrije trap vanaf de 16 meter kon simpel in de volledig open hoek binnengeschoten worden, een corner leverde de 0-6 op en de laatste 2 doelpunten waren afstandsschoten.

Als voetbal liefhebber is het puur genieten van wat de vrouwen uit Epe laten zien, maar in deze klasse zijn ze zo superieur dat alle tegenstanders volstrekt kansloos zijn. Een doelsaldo van 109 voor en 8 tegen na 13 overwinningen op rij zegt genoeg. Sparta Nijkerk rest niets meer dan zich te blijven focussen op de 2e plaats, die weer volop in zicht is na onverwachte verliespartijen van SDC Putten en Horst.

Volgende week zaterdag 1 april wacht een lastige uitwedstrijd tegen VIOS V. VR1.