Werk aan fitte en vitale medewerkers

Foto:

Welk Nijkerks bedrijf krijgt na zes maanden de Vitaliteitsbokaal uit handen van wethouder Geert Horst? Marielle Schipperen en Jeanette Seesing dagen het lokale bedrijfsleven uit om mee te doen.

In tijden van economische crisis en bezuinigingen moeten bedrijven met minder mensen meer werk leveren. En stilstaan is geen optie! Bedrijven moeten innoveren en veranderingen gaan razend snel. Zijn werknemers voldoende toegerust om te gaan met deze druk? Misschien daalt het ziekteverzuim nu, maar behouden medewerkers wel de energie om op lange termijn door te gaan?  Dus hoe zorg je dat mensen letterlijk en figuurlijk fit zijn voor het werk?
En als werknemer heb je geen baan meer voor het leven. Het aantal werklozen neemt toe. Als je nooit hebt geïnvesteerd in jezelf en je netwerk, is het moeilijk om een nieuwe baan te vinden.  
Hoe kunnen bedrijven en medewerkers werken aan duurzame inzetbaarheid? Dat is waar Marielle Schipperen (Healthworx Consultancy) en Jeanette Seesing (JSConsult) een bijdrage aan willen leveren. Deze twee Nijkerkse onderneemster zeten samen de Ondernemers Challenge Nijkerk op.
10 Nijkerkse bedrijven, 10 deelnemers
De ondernemers challenge biedt bedrijven in Nijkerk de mogelijkheid om hun personeel fit en vitaal te houden. Per bedrijf doen 10 medewerkers mee. Dit zijn 10 ambassadeurs die door middel van coaching en trainingen werken aan hun eigen vitaliteit. Maar ook collega’s aanmoedigen om vitaler te worden. Dit doen ze door middel van zelfbedachte acties. Hiermee zorgt de challenge voor een vliegwielmechanisme binnen bedrijven. 
Wethouder Horst reikt de vitaliteitsbokaal uit
De deelnemende teams gaan de sportieve strijdt aan om de vitaliteitsbokaal. Het team dat de grootste verbetering heeft op de persoonlijke doelen én de meeste collega’s heeft bereikt met zelfbedachte acties, wint deze felbegeerde bokaal. Wethouder Horst steunt deze challenge van harte. Het creëren van werkgelegenheid in Nijkerk heeft een hoge prioriteit. Maar het is ook belangrijk dat mensen aan het werk blijven. Als juryvoorzitter reikt hij de vitaliteitsbokaal uit aan de prijswinnaars.
raad-horst
Meedoen?
De challenge start in het najaar van 2013 en duurt 6 maanden. Er is plaats voor 10 bedrijven uit de gemeente Nijkerk. Zowel profit als non-profit organisaties kunnen meedoen. De voorwaarde is dat er minimaal 10 medewerkers zijn. 
Wilt u meer informatie over de challenge of wilt uw bedrijf meedoen? Neem contact op met Marielle Schipperen [email protected] of Jeanette Seesing [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen