Goud voor Wijngaard “Aan de Breede Beek” 

Foto:

Voor de eerste keer in haar 11 jarig bestaan, heeft wijngaard “Aan de Breede Beek” een gouden  medaille gewonnen. Naast de 3 zilveren en 3 bronzen  medailles, hangt nu ook een gouden medaille in de prijzenkast.

De Internationaler Spirituosen Wettbewerb  (ISW) heeft op haar Internationale concours  voor gedistilleerd,  de Nijkerkse Koffielikeur  van de Nijkerkse Wijngaard aan de Breede Beek, bekroond met een gouden medaille.
Deze koffielikeur is  gemaakt van de tweede gisting van de Most (pitten en schillen) van de druiven van de wijngaard Aan de Breede Beek. Het recept, dat  is ontwikkeld door Frits en Joke Buter (vrijwilligers)  bestaat uit een bijzonder  koffie-extract,  verkregen  door koffiebonen, te mengen met het distillaat van de tweede gisting.   
2014-04-17-breede-beek-gouden-medaille
Dit concours is een  van de voornaamste keuringen ter wereld en  wordt jaarlijks in Duitsland gehouden.
Mundus Vini GmbH, te Neustadt in Weinstrasze Duitsland is de organisator van deze keuringen van meer dan 700 gedistilleerde producten . Op 26 en 27 mei  2014 zullen de winnaars in Keulen  op de beurs  Barzone,  “Gastro Trend & Trade Show“  worden  gepresenteerd.

Deelnemers zijn  gerenommeerde bedrijven uit vele landen in de hele wereld. De juryleden zijn experts, voortkomend  uit producenten, handel  en  gastronomie.
De beoordelingscriteria zijn:  uiterlijk van het product, de geur, de smaak, de harmonie van het geheel en de totale indruk. De jury bestaat uit 5 á 6 personen per groep en daarvan  weer  in een veelvoud,  geven onafhankelijk hun oordeel  over de geblindeerde flessen drank.  Alle resultaten van de keuringspanels  worden bij elkaar opgeteld.  Een score van 100 punten is het hoogst haalbare. Voor een score van 97-99 is Gouden Medaille van toepassing.
Naast de gouden medaille, die Wijngaard Aan de Breede Beek won is er ook net een korte film over wijnmaker Henk Breugem gemaakt. Kijk hier naar dit portret 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen