Voor de eerste keer in haar 11 jarig bestaan, heeft wijngaard “Aan de Breede Beek” een gouden medaille gewonnen. Naast de 3 zilveren en 3 bronzen medailles, hangt nu ook een gouden medaille in de prijzenkast.
De Internationaler Spirituosen Wettbewerb (ISW) heeft op haar Internationale concours voor gedistilleerd, de Nijkerkse Koffielikeur van de Nijkerkse Wijngaard aan de Breede Beek, bekroond met een gouden medaille.
Deze koffielikeur is gemaakt van de tweede gisting van de Most (pitten en schillen) van de druiven van de wijngaard Aan de Breede Beek. Het recept, dat is ontwikkeld door Frits en Joke Buter (vrijwilligers) bestaat uit een bijzonder koffie-extract, verkregen door koffiebonen, te mengen met het distillaat van de tweede gisting.
Dit concours is een van de voornaamste keuringen ter wereld en wordt jaarlijks in Duitsland gehouden.
Mundus Vini GmbH, te Neustadt in Weinstrasze Duitsland is de organisator van deze keuringen van meer dan 700 gedistilleerde producten . Op 26 en 27 mei 2014 zullen de winnaars in Keulen op de beurs Barzone, “Gastro Trend & Trade Show“ worden gepresenteerd.
Deelnemers zijn gerenommeerde bedrijven uit vele landen in de hele wereld. De juryleden zijn experts, voortkomend uit producenten, handel en gastronomie.
De beoordelingscriteria zijn: uiterlijk van het product, de geur, de smaak, de harmonie van het geheel en de totale indruk. De jury bestaat uit 5 á 6 personen per groep en daarvan weer in een veelvoud, geven onafhankelijk hun oordeel over de geblindeerde flessen drank. Alle resultaten van de keuringspanels worden bij elkaar opgeteld. Een score van 100 punten is het hoogst haalbare. Voor een score van 97-99 is Gouden Medaille van toepassing.
Naast de gouden medaille, die Wijngaard Aan de Breede Beek won is er ook net een korte film over wijnmaker Henk Breugem gemaakt. Kijk hier naar dit portret