Arjen Gerritsma overhandigt bedrijvenbrochure

Woensdag heeft Arjen Gerritsma van Graphic Sound het eerste exemplaar van de nieuwe bedrijvenbrochure van de gemeente Nijkerk overhandigd aan wethouder Geert Horst.

De glossy uitgevoerde bedrijvenbrochure, met tekstbijdragen van Ben de Graaf en fotografie van Gerritsma, zet het bedrijfsleven en de industrieterreinen in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken in de kijker. Voor wethouder Horst is het mooi particulier initiatief, waar de gemeente graag in participeert, net als in de Regio Food Valleyfilm van Pim va Duijn, waar de wethouder een hoofdrol in speelt.
2014-07-02-bochure-arjen-gerritsma-3
Arjen Gerritsma en Ben de Graaf
De gemeente Nijkerk staat landelijk op een 35ste plaats als beste gemeente om in te wonen en is door Elsevier uitgeroepen tot beste gemeente van de Foodvalley, aldus Horst. 

De brochure laat dat zien en zal onder meer op beurzen worden neergelegd. Door de centrale ligging en de verbinding ‘met de zee’ is Nijkerk voor bedrijven van oudsher een aantrekkelijke gemeente om zich te vestigen. De handel in Nijkerk kent een lange historie, bijvoorbeeld door een levendige tabaksteelt en allerhande markten, zoals de maandagse veemarkt, maar ook de eiermarkt, paardenmarkt en botermarkt. ‘De handelsgeest van toen hangt nog steeds in de stad’, zegt een van de geïnterviewden in de bedrijvenbrochure.

De bedrijvenbrochure heeft tot doel ondernemers te stimuleren zich in Nijkerk te vestigen. In de brochure presenteert zich een groot aantal bedrijven uit deze gemeente. Ook staan er artikelen in over bijvoorbeeld de historie van de handel in Nijkerk, het wonen, werken en leven in Nijkerk en de bedrijventerreinen waar bedrijven zich kunnen vestigen. Bovendien vertellen enkele bekende Nijkerkers waarom ze graag in deze gemeente wonen en werken.
bijdrage van Kees van den Heuvel
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen