Burgemeester Renkema in jury “Samen Sterker Fonds”

Foto:

Rabobank Randmeren introduceert het  Samen Sterker Fonds. Vijf sociaal-economische projecten uit de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk en Bunschoten verdelen in november een bedrag van € 50.000,-. De bank is er trots op dat de vijf burgemeesters van deze gemeenten de jury willen vormen.

Wat is het Samen Sterker Fonds?
Rabobank geeft ieder jaar een deel van haar winst terug aan de samenleving. De bank ondersteunt al jaren maatschappelijke projecten via het Rabobank Randmeren StimuleringsFonds. Het Samen Sterker Fonds komt voort uit dit StimuleringsFonds en heeft als doel om de economie in de regio aan te jagen. Dit jaar stelt het fonds een bedrag van € 50.000,- beschikbaar, dat verdeeld wordt onder vijf projecten, uit iedere gemeente één. Ieder initiatief ontvangt een bedrag uit het fonds, dat kan oplopen tot € 22.500,- voor het beste project.
Vakjury, ledeninvloed en publieksjury
Wie het beste initiatief heeft, wordt op drie manieren bepaald: Als eerste door de vakjury. Hierin zit naast de vijf burgemeesters ook Hans van de Guchte, directievoorzitter van Rabobank Randmeren. Daarnaast ontvangen de leden van de bank via een e-mail in november een oproep om op hun favoriete project te stemmen. Tot slot is het aan de initiatieven zelf om via Facebook zoveel mogelijk likes te vergaren. Een weging van deze drie jury’s bepaalt uiteindelijk wie de hoogste bijdrage uit het fonds krijgt.
Wat en wanneer?
In september wordt bekend welke vijf initiatieven de gemeenten gaan vertegenwoordigen. De Facebookactie start medio oktober en de stemronde voor leden begin november. Vervolgens presenteren de genomineerden hun plan op 26 november voor de vakjury. Dan vindt ook de prijsuitreiking plaats. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen