Nieuwe zuivelverpakking Arla Foods gaat voedselverspilling tegen

Foto:

Arla Foods Nederland introduceert voor haar merken Arla en Melkunie een nieuwe verpakking waarmee het makkelijker wordt om ook het laatste restje yoghurt of vla uit de verpakking te krijgen. Door de vouwlijnen aan de zijkant is het eenvoudiger om het pak na het uitschenken plat te maken, op te vouwen en uit te knijpen. 

Hierdoor blijft er vrijwel geen restant van het zuivelproduct in de verpakking achter. De onderneming wil hiermee bijdragen aan het terugdringen van voedselverspilling. De innovatie past in de ambitie van Arla Foods Nederland om een leidende, duurzame zuivelonderneming te zijn. De nieuwe verpakking is ontwikkeld door Elopak en stroomt vanaf week 33 in de schappen.
 
In Nederland wordt per jaar ongeveer 30 liter vla, pap, yoghurt en kwark per persoon geconsumeerd. Voor deze dikvloeibare zuivelproducten geldt dat na uitschenken – en zelfs na uitknijpen – een deel van de inhoud, zo’n 5%, achterblijft in het pak. Dit verdwijnt in de afvalbak. Zonde voor het milieu en de portemonnee. Als voedsel in de vuilnisbak belandt, verspillen we ook alle energie en grondstoffen die nodig waren om het product te telen, verwerken, vervoeren en te koelen. Bovendien levert de afvalverwerking extra CO2 uitstoot op. Doordat de nieuwe pakken van Arla en Melkunie gemakkelijk zijn plat te maken, op te vouwen en uit te knijpen, blijft er vrijwel geen restant van het zuivelproduct in het pak achter. Hierdoor neemt de hoeveelheid zuivel die jaarlijks in de afvalbak belandt af. Immers, meer uit het pak, minder in de afvalbak. Bovendien neemt een opgevouwen verpakking minder ruimte in de afvalbak in.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen