VIDEO: Start FoodValley High Speed E-Bike Battle bij gemeentehuis 

Foto:

Frank Patz (directeur Epos) en Geert Horst (wethouder) weten aan het einde van de week, wie van de twee het meest gefietst heeft. Tijdens de RegioFoodValleyDay wordt dat bekend gemaakt

Vandaag kregen ze van “De Bereikbare Vallei” een high tech fiets te leen, waarop je – met ondersteuning- ongeveer 45 km per uur kunt rijden. Zo hard gingen ze nog net niet, maar ze waren wel onder de indruk van de prettige manier, waarop je op die fiets zit. Dat was nou net ook de bedoeling, want “De Bereikbare Vallei” wil het fietsen en vooral het e-fietsen bevorderen. Dat kan op fietsen in allerlei soorten en maten, die fietsen waar beide mannen mee in de weer zijn, behoren wel tot de top van de markt met prijzen tussen de 3 en 5 duizend euro.
Het idee achter de High Speed E-Bike Battle is om zoveel mogelijk bedrijven en organisaties op een positieve manier kennis te laten maken met de nieuwste mogelijkheden voor duurzame mobiliteit. De Bereikbare Vallei verwacht veel van de high speed e-bike. Dit nieuwe fenomeen kan in het woon-werkverkeer de concurrentie met de auto aan. Op deze snelle elektrische fiets is met gemak een snelheid van 45 kilometer per uur te halen. Fiets van Barneveld naar Nijkerk, of van Ede naar Wageningen, in een kwartier; ongeveer even snel als met de auto.
 
Vanaf vandaag organiseert De Bereikbare Vallei in samenwerking met QicQ gedurende zes weken de FoodValley High Speed E-Bike Battle. Elke deelnemende organisatie krijgt één week gratis een Stromer ST2 High Speed E-bike beschikbaar gesteld. In deze week maakt elke deelnemer er zoveel mogelijk kilometers mee via woon-werkritten, zakelijke afspraken en privé-gebruik. Het team met de meeste kilometers wint de battle. 
De Bereikbare Vallei verwacht dat er bij de deelnemende organisaties een grote potentie is voor het gebruik van de high speed e-bike. Met hun persoonlijke ervaringen kunnen de deelnemende topbestuurders en ondernemers de medewerkers van hun organisatie ook enthousiast maken. Medewerkers van de deelnemende organisatie krijgen daarom eveneens de gelegenheid om kennis te maken met de high speed e-bike.
Zes weken strijd online te volgen
Registratie van de afgelegde kilometers vindt plaats via de app Tripzoom en de actuele stand, inclusief bespaarde CO2-uitstoot en verbrandde calorieën, is dagelijks te volgen op www.debereikbarevallei.nl en social media (twitter @dbvallei en facebook). Via deze kanalen zijn ook de ervaringen van de deelnemers te lezen.
Op het fietspad
De Nederlandse overheid beschouwt de high speed e-bikes vooralsnog als snorfiets en ze dienen dus een snorfietskenteken te hebben. Het dragen van een helm is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Als er niet sneller dan 25 kilometer per uur mee gereden wordt hoort de high speed e-bike thuis op het fietspad. Vanaf 1 januari 2017 zal er naar verwachting nieuwe regelgeving komen waarbij de high speed e-bike beschouwd wordt als brommer.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen