Rotonde Gildenstraat-Vetkamp aangekleed door Bax Hoveniers

Bax Hoveniers adopteerde de rotonde aan de Gildenstraat-Vetkamp. Donderdag opende Tim Bax samen met wethouder Geert Horst de rotonde.

De rotonde heeft geen alledaags ontwerp en bestaat uit (bijna) alleen groen-blijvende planten en daarbij enkele boomstammen, die ook bij de ludieke opening een rol speelden. Bastiaan Bax:”Het ‘maken wat iedereen maakt’, wilde ik vóór alles vermijden. Mijn liefde voor het grote gebaar, in beginsel gevormd door de natuur zelf, moest de basis vormen. De boomstammen zijn daar perfect voor! Daarbij vind ik dat de rotonde op zo’n prominente plek het hele jaar een “groene”  uitstraling moet hebben. De toepassing en opstelling van de gebruikte materialen mag bij iedereen een eigen fantasie losmaken”.

Wethouder Horst is er blij mee dat Bax Hoveniers deze rotonde heeft geadopteerd. Horst:”Deze nieuwe manier van werken maakt de openbare ruimte op zichtlocaties afwisselender, verzorgder en kwalitatief hoogwaardiger. Dat zie je ook weer bij deze rotonde.”

Adoptiebeleid rotondes
Door het adoptiebeleid kunnen bedrijven een bijdrage leveren aan de openbare ruimte en zich op een rotonde laten zien. Op de rotonde is het toegestaan om vier sponsorborden te plaatsen met de naam en/ of slogan van de firma. Dit levert naamsbekendheid op. Het ontwerp moet aan bepaalde randvoorwaarden voldoen. Zo moet er bijvoorbeeld rekening gehouden worden met de verkeersveiligheid, beheerbaarheid en afstemming op bestaande groenstructuren en waardevolle bomen. De afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst voor 5 jaar. De adoptant is gedurende die periode verantwoordelijk voor zowel de inrichting als het onderhoud van de rotonde op basis van de vastgestelde beeldkwaliteit. Na afloop van de overeenkomst kan deze telkens worden verlengd voor een periode van 5 jaar.

Rotondes beschikbaar
Er zijn nog enkele rotondes beschikbaar voor adoptie! Nijkerk telt 27 rotondes in de bebouwde kom. Momenteel worden vier rotondes door bedrijven onderhouden. Het betreft de rotondes aan de barneveldseweg-Chopinlaan en de berencamperweg/Vetkamp (beide geadopteerd door Fa. Bouw Bulderweg) en de rotonde aan de Stoutenburgerlaan (geadopteerd door Fa. Van Deuveren sierbestrating). Niet alle rotondes komen in aanmerking voor uitgifte. Een reden kan zijn dat een bepaalde invulling of concept gewenst is.  Geïnteresseerde hoveniers uit de gemeente kunnen zich aanmelden per email via [email protected] t.a.v. de heer E. Druijff

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen