Glasvezel wordt op bedrijventerreinen aangelegd

Foto: Bright Acces

Meer dan 100 ondernemers op bedrijventerreinen Arkervaart en Watergoor willen glasvezel. Zij kregen de afgelopen weken de kans hun stem uit te brengen.

Er wordt dan ook direct gestart met de realisatie van een snel, stabiel en veilig glasvezelnetwerk. De campagne is een initiatief van de lokale ICT-bedrijven Dijkma Electronics, SHS Systems, STH Automatisering, Brainwork Systems, Matrix, Tosch Automatisering, Boone IT en 123Telcom.

De initiatiefnemers zijn enthousiast: “We zijn erg blij met dit resultaat! Ondernemers op deze bedrijventerreinen hebben de afgelopen vijf weken volmondig ‘ja’ gezegd tegen glasvezel. De behoefte is duidelijk, ieder bedrijf met een goede glasvezelverbinding kan volop gaan profiteren van de voordelen van het werken in de Cloud.” Een glasvezelaansluiting bij Bright Access kost slechts € 150,- per maand en dat zou goedkoper zijn dan bij andere aanbieders.

Door de vele stemmen van de ondernemers zijn d etwee terreinen  ‘omhoog gestemd’ naar de top 10 van glasvezelleverancier Bright Access, het bedrijf dat is aangetrokken om het netwerk te gaan realiseren. Directeur Janarthanan Sundaram: “Bij ons bepalen ondernemers zelf in welke volgorde terreinen worden ‘verglaasd’. Hoe meer stemmen, hoe eerder een bedrijventerrein wordt voorzien van glasvezel. In Nijkerk worden de eerste klanten binnenkort al aangesloten, het totale netwerk zal over enkele maanden worden opgeleverd.” In drie jaar tijd legt het Enschedese bedrijf op 200 terreinen in Oost Nederland glasvezel aan. Sundaram: “Wij liggen op schema om deze ambitie waar te maken. De tomeloze inzet van vele lokale ICT -partners maakt dit mede mogelijk.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen