Help de leegstand te laten verdwijnen

Foto: Joeri Hackmann

Het bestuur van de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk (BHN) en de de gemeente gaan een een (ronde tafel) brainstormsessie organiseren. Zo probeert men meer te weten te komen over de leegstandsproblemen.

De economie herstelt, Het consumentenvertrouwen neemt toe. Het gaat ondernemers dan ook weer wat meer voor de wind. De uitgifte van percelengrond op de bedrijventerreinen neemt toe. Er is belangstelling van bedrijven die zich in Nijkerk en Hoevelaken willen vestigen. Toch zijn nog veel veel locaties leeg. Oude huurders en gebruikers zijn verdwenen. Nieuwe huurders en gebruikers zijn nog niet in alle gevallen gevonden.

2016-10-15-bedrijventerrein-de-flier-1

leegstand

Naar schatting gaat het in Nijkerk en Hoevelaken om ongeveer 50 to 80 bedrijven en rond de. 20.000 m2 tot 40.000 m2. Dat is een erg ruwe schatting, maar wel een dilemma van eigenaren, investeerders, banken, makelaars, overheid en gebruikers. Daarom wil men met direct betrokkenen eens kijken naar en praten over de omvang van het probleem, de knelpunten, de mogelijke oplossingen en actiepunten die tot die oplossing leiden.

Bent u of kent u een ondernemer die dit probleem aan den lijve voelt, reageer dan met een mail naar [email protected] . In januari willen gemeente en BHN met een groep van ca. 30 personen rond de tafelom hier een eerste verkenning en brainstormsessie over te houden.

bron: BHN nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen