Verzelfstandiging weekmarkten groot succes

Foto:

Gemeente en markt zijn tevreden over de verzelfstandiging.

Per 1 mei 2016 zijn de weekmarkten in zowel Nijkerk als Hoevelaken verzelfstandigd. Dit houdt in dat de gemeente geen bemoeienis meer heeft met de organisatie, invulling en uitvoering van de weekmarkten. Dit is overgedragen aan de Stichting Weekmarkt Nijkerk en Hoevelaken waarin de marktondernemers en de overkoepelende landelijke stichting ‘de Markt van Morgen’ zijn vertegenwoordigd.

Eind van het jaar 2016 heeft er een eerste evaluatie plaatsgevonden tussen de gemeente en het bestuur van de Stichting Weekmarkt Nijkerk en Hoevelaken. Hieruit is naar voren gekomen dat beide partijen deze nieuwe marktvorm als een vooruitgang ervaren. Met name omdat de gemeente nu een vast aanspreekpunt op de markt heeft in de vorm van het bestuur van de Stichting. De marktondernemers ervaren de kortere lijnen tussen hen, het bestuur en de marktmanagers als positief.

De Stichting heeft een marktmanager in dienst genomen die de dagelijkse werkzaamheden voor de markten uitvoert en er voor zorgt dat de kwaliteit van de markten op een hoog niveau blijft. Ook worden er door de Stichting en de marktmanager leuke acties georganiseerd om op de markt een gezellige en ontspannen sfeer te creëren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen