Filmcafé Nijkerk draait Life of Pi

Foto:

Op woensdag 15 januari draait om 19.30 uur de film “Life of Pi” in de bibliotheek van Nijkerk. De film gaat over een jongen, die in een boot samen met een tijger op zee moet zien te overleven.

De familie van Pi beheert een dierentuin in India, maar daar moet verandering in komen, vindt zijn vader. Ze gaan het geluk opzoeken in Canada, dus stappen ze op de boot, samen met alle bewoners van de dierentuin. Maar onderweg slaat het noodlot toe. Het schip wordt door een zware storm tot zinken gebracht. 
Ternauwernood weet Pi in een reddingsboot te ontsnappen. Hij dobbert stuurloos rond op de oceaan. De enige overlevenden van de ramp zitten met hem in de sloep: een hyena, een orang-oetang, een zebra en een Bengaalse tijger. Zoals te verwachten valt, maken de dieren elkaar binnen een mum van tijd af. Pi blijft jk alleen met de tijger over. En die begint steeds hongeriger te worden…. 
Life of Pi is een Amerikaanse film uit 2012. Naast echte dieren komen er in de film ook digitale animaties voor. De film won in 2013 maar liefst 4 Oscars. Eén daarvan werd gewonnen door de Nederlander Erik Jan de Boer, voor de beste visuele effecten. Ang Lee won een Oscar voor de regie.
De film duurt 127 minuten en wordt vertoond in het leescafé van de bibliotheek. Reserveren  is gewenst. Toegangsprijs: € 6,00 voor bibliotheekleden en € 7,50 voor niet-leden, incl. kopje koffie/thee. Diner & Film € 17,50 p.p. in samenwerking met Eetcafé Old Niekark (www.oldniekark.nl). Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek van Nijkerk of te reserveren via www.bibliotheeknijkerk.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen