Stadsdichter gezocht

Foto:

Nijkerk gaat op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Dat schrijft Maranke Pater in het AD.

Na vier jaar legt Anita Mensink haar functie als stadsdichter van Nijkerk neer en neemt zij zitting in de jury die nieuwe kandidaten zal beoordelen. “Een potentiële stadsdichter moet ervan houden om in de spotlights te staan en de lol van poëzie ook kunnen overbrengen.”, aldus Petra Boessenkool, jurylid. Mensink heeft gedurende haar ‘loopbaan’ één dichtbundel uitgebracht. Dat deed ze samen met fotograaf Arjen Gerritsma,

Een maand vóór de viering van 600 jaar stadsrechten werd Mensink de eerste stadsdichter van Nijkerk. De zoektocht naar een nieuwe kandidaat valt samen met het 125-jarige bestaan van de bibliotheek in Nijkerk. De wedstrijd wordt gehouden door boekhandel Roodbeen en de bibliotheek.

standaard nijkerk van alles Anita Mensink 3

Wie in aanmerking wil komen voor het stadsdichterschap moet affiniteit hebben met poëzie en het voordragen van gedichten. Petra Boessenkool, werkzaam bij Roodbeen en jurylid: ,,Een potentiële stadsdichter moet ervan houden om in de spotlights te staan en de lol van poëzie ook kunnen overbrengen.”

Kandidaten moeten drie gedichten aanleveren bij Boekhandel Roodbeen of in de bibliotheek bij Tanja van Driel. Dit kan tot en met 18 november. Op 30 november wordt bekendgemaakt wie genomineerd worden.

De meeste stadsgedichten kunt u in ons dossier nog eens nalezen.

Reacties