Bert Jurling nieuwe stadsdichter (foto’s)

Sinds woensdagmorgen is het officieel: Anita Mensink en Bert Jurling hebben stuivertje gewisseld. Jurling is nu de stadsdichter van Nijkerk.

Het zoeken van een opvolger voor Mensink verliep niet al te soepel. Het werd uiteindelijk Bert Jurling, die ook in 2013 in de race was. Hij presenteerde zicht toen zo.

In Boekhandel Roodbeen zei Jurling, dat hij het wel anders ging doen dan Mensink, “Ik neem het heel letterlijk: dichter van de stad”. We kunnen van hem dan ook gedichten over bijvoorbeeld het stoomgemaal en de Eierhal verwachten. Hij had ook plannen. Zo gaat hij mogelijk proberen een junior stadsdichter te vinden. Zijn eerste bijdrage als stadsdichter had hij op een groot vel geschreven.

Voor het zover was merkte burgemeester Renkema op, dat het fenomeen stadsdichter nog niet eens zo oud is. Pas na de komst van de eerste “Dichter des Vaderlands”. Gerrit Komrij werd dat in 2000. In 2013 werd Anita Mensink officieel als eerste stadsdichter van Nijkerk benoemd. Dat gebeurde door het College van B&W, dat haar nu ontsloeg en Jurling benoemde. Anita Mensink vond het vooral prettig, dat zij in haar functie veel mensen ontmoet had. Het afscheid deed toch wel een beetje pijn. De bibliotheek en de boekhandel verwelkomden Bert Jurling met een toepasselijk cadeau: een dik schrift met een pen. Opdat geen enkel idee verloren gaat.

Reacties