100-jarig jubileum concert Christelijk gemengde zangvereniging Excelsior

Medewerking wordt verleend door “The Musix”

Ineke Bos-Strootman zal voor de laatste keer de leiding hebben tijdens dit jubileum concert. Zij stopt na 20 jaren de leiding te hebben gehad over Excelsior.

Op 25 maart 2022 bestond de Christelijke Gemengde Zangvereniging “EXCELSIOR” 100 jaar

Opgericht 25 maart 1922 door een groepje vriendinnen in de Appelse molen in Nijkerk. Er werd gerepeteerd in de school aan de Appelsestraat wat later een smederij is geworden.
De eerste dirigent was Hendrik van de Beek die woonde aan de Slichtenhorsterweg. Hij kon orgel spelen en had een prachtige stem, samen begonnen ze de psalmen ritmisch te zingen.
De vereniging groeide. Onder leiding van de Puttense dirigent Polhoud  werd er deelgenomen aan concoursen in de regio. Dit was dan gelijk een kooruitje voor de leden..
De eerste voorzitter van de Chr. Gem. Zangvereniging “Excelsior” was de heer Bakkenes, hoofd van de plaatselijke school in Appel.. Er werd gerepeteerd in het kerkje van Driedorp.

Jubileumconcert

Door de coronaperikelen kan het jubileumconcert nu pas gegeven worden.
Toegang is gratis wel zal er een collecte gehouden worden, de opbrengst hiervan zal geschonken worden aan de Hospice in Nijkerk.
Het koor stelt uw aanwezigheid zeer op prijs en verheugt zich er op u te mogen verwelkomen op deze bijzondere dag.

Zaal open 19.00 uur.