Als elke minuut telt

Foto:

Oud-huisarts Harrie Smorenburg zal deze middag samen met Wilma Beitler vertellen over de organisatie rond en de werking van AED’s.

Jaarlijks worden er in Nederland zo ruim 15.000 mensen getroffen door een circulatiestilstand , ook wel “Hartstilstand” genoemd. Dat zijn 30 hartstilstanden per dag en kan zomaar in uw wijk zijn!!!
Door snel te handelen, hulp in te roepen en te starten met reanimeren kunnen we de schade zoveel mogelijk proberen te beperken. Meer dan de helft van de gevallen van hartfalen worden veroorzaakt door een fibrillerend hart. Het hart beweegt nog wel maar kan moeilijk op gang komen. ( te vergelijken met een lamp die gaat knipperen ) Door het toedienen van een z.g. stroomstoot met een AED defibrilleren we het hart weer. We zorgen dat het hart weer in ritme komt.

Op 20 oktober 2017 is de AED stichting Nijkerk Hoevelaken opgericht om met U, de gemeente Nijkerk en Hoevelaken Hartveilig te maken. Inmiddels is in heel Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken binnen een straal van 200 meter i.c. 6 minuten een netwerk van AED’s geplaatst en zijn vrijwilligers opgeleid om die te bedienen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen