Alzheimer Café inspireert met “dag mama” AFGELAST

Foto:

Alzheimer Café Nijkerk kiest voor een bijzondere manier om de gemeenschap mee te nemen in de wereld van dementie.

Ze haalt het programma DAG MAMA in huis; de veelgeprezen muziek theatervoorstelling over omgaan met dementie.

Carola Overkamp, gespreksleider in het Alzheimer Café : “een aantal leden van onze werkgroep hebben de voorstelling gezien en zijn er bijzonder positief over. Door een genereuze donatie van de Lions Club Nijkerk zijn we in staat deze voorstelling naar Nijkerk te halen en voor zoveel mogelijk inwoners beschikbaar te stellen .”

‘Dag Mama’

De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is door dementie. Met de brandende vraag voor haar dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de leefomgeving van moeder. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

De makers van de voorstelling zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. Ze delen de mooiste inzichten en handvatten om het béste te kunnen geven, zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

DAG MAMA geniet bekendheid in Nederland en België, met reportages in meerdere televisieprogramma. In november verscheen het boek bij DAG MAMA in de bestsellerlijsten: ‘Jij bent toch mijn dochter?’

Ínloop vanaf 18.30 uur). Gratis kaartjes zijn hier verkrijgbaar. Bezoekers kunnen na afloopwel een donatie doen om op termijn een volgende inspirerende avond mogelijk te kunnen maken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden