De VUN in februari

Meer informatie/aanmelden? www.vu-nijkerk.nl

FEBRUARI

Maandag 3 februari 2020 | 19.30 uur| € 7,50 | Locatie: Bibliotheek Nijkerk
Lezing: Van wie is de natuur eigenlijk?
Voor het beantwoorden van deze vraag neemt Matthijs Schouten de luisteraars mee naar diverse culturen en godsdiensten, waarin mensen zich verschillend verhouden tot hun leefomgeving.

Woensdag 5 februari 2020 | 19.15 uur | € 65,00 | Locatie: Corlaer College | Aantal lessen: 3
Korte cursus: 2 x sneller lezen en 3 x beter onthouden (doorgang vanaf 8 cursisten)
In dit jachtige tijdperk neemt de hoeveelheid informatie almaar toe. De methode voor Twee keer zo snel lezen
en 3 maal beter onthouden heeft een goede samenhang dankzij dezelfde basistechnieken.

Maandag 10 februari 2020 | 19.30 uur| € 7,50 | Locatie: Bibliotheek Nijkerk
Lezing: Maria van Gelre, de speurtocht naar een bewogen leven
Marie d’Harcourt, geboren in 1380 in Normandië, trouwde in 1405 met de Gelderse hertog Reinoud IV. Haar huwelijk kwam voort uit politieke belangen. Johan Oosterman (hoogleraar bij het Radboud Universiteit) vertelt het levensverhaal van Maria (dat in het Engels als ‘tragic life story’ aangeduid zou worden).

Maandag 17 februari 2020 | 19.30 uur| € 7,50 | Locatie: Bibliotheek Nijkerk
Lezing: Het hoofd boven water (Arkemheemse Polder)
Wim Hagoort vertelt het verhaal van een van de oudste en best bewaarde polders van Nederland: de Arkemheense polder aan de voormalige Zuiderzee.

Maandag 24 februari 2020 | 19.30 uur| € 7,50 | Locatie: Bibliotheek Nijkerk
Lezing: Waarom een kipfilet wit is een biefstuk rood
Spieren: we hebben er heel veel. Meer dan 750! Ze zorgen ervoor dat we kunnen bewegen. We kunnen ze trainen. In deze lezing licht Annemieke Aartsma-Rus (hoogleraar translationele genetica, Leids Universitair Medisch Centrum) toe hoe spieren werken, hoe ze getraind kunnen worden en wat er fout gaat bij patiënten met een spierziekte. Uiteraard krijg je antwoord op de vraag waarom er bleek vlees en rood vlees is.