De VUN in maart

Meer informatie/aanmelden? www.vu-nijkerk.nl

MAART

Donderdag 5 maart 2020 | 19.30 uur | € 17,50 | locatie: Slijterij de Moor
Lezing & Proeverij: Hollandse Wijnen (doorgang vanaf 8 deelnemers)
De wijnbouw in Nederland is beperkt, maar groeit. De gemiddelde kwaliteit van de geproduceerde wijnen is in de loop der jaren langzamerhand verbeterd. Gerwin Poolen vertelt er deze avond meer over en natuurlijk gaan we ze ook proeven!

Maandag 9 maart 2020 | 19.30 uur| € 7,50 | Locatie: Bibliotheek Nijkerk
Lezing: Hoe help ik mijn kind bij het omgaan met prikkels?
Kinderen ervaren tegenwoordig vaker en meer stress. Waar komt die stress vandaan? En hoe voorkom je dat je kind overprikkeld raakt? Wat kun je doen als het kind toch ‘overloopt’ van de ervaringen en daar last van krijgt?
Wendy Traa geeft je deze avond je meer inzicht in prikkelverwerking.

Dinsdag 10 maart 2020 | 19.30 uur | € 35,00 | Locatie: Corlaer College |Aantal lessen: 2
Korte cursus: De Bizarre wereld van de natuurkunde (doorgang vanaf 8 cursisten)
Tijdens deze avonden ontdek je de hoe de wereld nu eigenlijk werkt en welke grote vragen er nog zijn. De huidige stand van de natuurkunde wordt door Bart Bozon (docent elektrotechniek op de Hogeschool Utrecht) op een begrijpelijke manier belicht vanuit twee perspectieven.

Donderdag 12 maart 2020 | 19.00 uur| € 12,50 | Locatie: Bibliotheek Nijkerk
Lezing & Film: Christo Walking on Water
Voorafgaand aan de film “Christo Walking on water” verzorgt Diana Kostman een lezing over het boeiende levensverhaal van de kunstenaar Christo. Daarna kijken we de film over hoe het kunstwerk Walking on Water gerealiseerd is.

Maandag 16 maart 2020 | 19.30 uur| € 7,50 | Locatie: Bibliotheek Nijkerk
Lezing: De Nijkerkse kant van de Puttense Razzia
Anton van Renssen beschikt over enkele unieke bronnen die het Nijkerkse verhaal van de Puttense Razzia vertelt: Een interview met de laatste gijzelaar in het Nijkerkse stadhuis, het dagboek van burgemeester Bruins Slot en ook het dagboek van zijn dochter. Deze avond we stil bij 75 jaar vrijheid in Gelderland aan de hand van Nijkerkse gebeurtenissen.

Zaterdag 28 maart 2020 | 09.00 uur | € 85,00 | locatie: De Bundel | Aantal lessen: 2
Korte cursus: Eerste hulp aan kleine kinderen
Een must voor ouders van kinderen tot 16 jaar en voor opa’s en oma’s. Maar ook voor medewerkers van een kinderopvang, gastouders, overblijfouders en leraren is deze cursus een aanrader. Deze cursus wordt verzorgt door EHBO Vereniging Nijkerk en is inclusief erkend certificaat!

Maandag 30 maart 2020 | 19.30 uur| € 7,50 | Locatie: Bibliotheek Nijkerk
Lezing: Geheimagenten op de Veluwe
Ed van Seters en Victor van Haeren vertellen … In de nacht van 14 op 15 september 1944 werd ‘Captain King’ met drie marconisten op een terrein in de omgeving van Scherpenzeel gedropt. Zij werden opgevangen door leden van het verzet. ‘Captain King’ (Sadi Kirschen) was opgeleid door de SAS, een nog steeds bestaande, Britse legereenheid die agenten achter de linies dropte, zodat ze voor het aanrukkende leger voorbereidende werkzaamheden konden verrichten.