Dubbel motorjubileum STIMON

Foto: Gerrit Steen

Jubileumrit op 29 april vol verrassingen

Motorclub STIMON viert dit jaar het twintigjarig bestaan en voorzitter Henk Karelsen is dit jaar veertig jaar bestuurlijk actief in het motorwereldje. Een uniek en echt dubbel jubileum. Karelsen begon zijn bestuurlijke activiteiten in 1977 als bestuurslid van motorclub Vol Gas, afdeling toer. In 1980 was hij de medeoprichter van de VMTC. Als naamgever en in diverse functies van secretaris, voorzitter en redacteur was hij tot 1997 verbonden aan deze club.

In 1997 was hij de initiatiefnemer en een van de oprichters van de STIMON, bedacht hij ook nu de naam en was de ontwerper van het clubembleem. Vanaf het begin tot op heden, inmiddels dus 20 jaar, is Henk de voorzitter en ook verzorgt hij altijd nog het maandelijkse clubblad: “Als ik onze activiteiten- en rittenkalender aan het begin van een jaar bekijk, dan zie ik een dertig tot veertig vermeldingen en voor een ieder wat wils.”

Reanimatiecursus

“Vanzelfsprekend bestaat het grootste deel uit motorritten, maar we hebben ook een bowling- en barbecueavond, bezoeken motorsportevenementen maar organiseren b.v. ook jaarlijks een cursus reanimatie. Verder hebben we aan het einde van de zomer een weekend met gebruikmaking van een hotel. Ook werken we mee aan de nodige evenementen van andere organisaties. Bij wedstrijden, ook in Nijkerk, worden onze verkeersregelaars steeds vaker gevraagd zoals bij de halve marathon van Nijkerk en de Arkervaartloop.”

Gratis Jubileumrit

Henk Karelsen: “Het jubileum wordt vanzelfsprekend groots gevierd met over het jaar verspreid een aantal festiviteiten. Zo is er voor alles en iedereen die op een motor rijdt, op zaterdag 29 april een motorrit onder de benaming Nijkerks Motortoerspektakel /Jubileumrit. De jaarlijkse Koningsrit komt daardoor te vervallen, maar de rit op 29 april is een echte aanrader. We hopen vanzelfsprekend op erg mooi weer en heel veel deelnemers!”

Inschrijving

Inschrijving voor deelname is mogelijk tussen 09.00 en 12.00 uur, er is geen inschrijfgeld verschuldigd, vervolgt Karelsen. “Wel kunnen deelnemers vrijwillig een gift in de collectebus doen. De volledige opbrengst hiervan gaat naar het hospice in Nijkerk. Voor vertrek is er koffie met iets lekkers en na terugkomst staat ‘een hapje en een drankje’ klaar. De consumpties worden aangeboden door Ramshorst service & onderhoud en Brouwer Motorsport, twee motorbedrijven in Nijkerk. Deze zijn gevestigd aan de Patroonstraat 3 in Nijkerk en daar is ook het vertrek- en eindpunt.”

Gratis motorbladen

“Om het allemaal nog leuker te maken, liggen er ook honderden motorbladen zoals MOTOR en Moto’73 ter inzage. Deelnemende motorrijders kunnen kijken of er een blad of bladen bij zitten die interessant zijn om te lezen en mogen die gratis meenemen naar huis! De lengte van de rit is 140 km., onderweg is er een tussenstop. Er kan worden gereden met gebruik van een routeboekje en/of Garmin-gps-systeem. Ook kan er (beperkt) achter een toerleider worden aangereden. Meer informatie via het telefoonnummer (033) 2459655 of door te kijken op www.stimon.nl.”

bijdrage van Gerrit Steen