Lammetjesdag

Foto:

Wethouder Nadya  Aboyaakoub opent om 12.00 uur de lammetjesdag

De Schaapskudde Nijkerk laat daarna graag aan alle belangstellenden de nieuwe lammetjes in de kudde zien. Deze dag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer ’t Groene Veld, SIGHT Landscaping, gemeente Nijkerk, familie Ruiter en ABZ Diervoeding.

Tweehonderd schapen

Tijdens deze dag zijn er ruim tweehonderd schapen met hun lammetjes te bewonderen. Naast het bekijken en knuffelen van de schapen met hun lammetjes, zijn er ook andere activiteiten waaraan mee kan worden gedaan. Bezoekers kunnen skelter rijden, ravotten in een strokasteel, een ritje op een pony maken (€ 0,50) en een demonstratie bijwonen van het schapendrijven met de werkhond van de kudde. Verder kan er in de speeltuin worden gespeeld en is er een springkussen aanwezig.

Lammetjesdag is gratis toegankelijk

De Pofferie is aanwezig, voor het nuttigen van een hapje en drankje (tegen betaling). De lammetjesdag is verder gratis toegankelijk. Houdt u rekening met een beperkte parkeergelegenheid? Dit jaar betalen bezoekers parkeergeld (€3,- contant) om hun auto te parkeren. Kom, als het even kan, op de fiets.

Let op!

Bent u zwanger? Het advies is dan het terrein dan NIET te betreden in verband met ziektekiemen die gevaarlijk kunnen zijn voor u en uw ongeboren kind. Ter informatie: de schapen zijn allen ingeënt tegen het Q-koortsvirus.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden