Literaire avond met Ilja Leonard Pfeijffer

Foto:

Ilja Leonard Pfeijffer wordt geïnterviewd door Lisette Lanting van Boekhandel Roodbeen over zijn nieuwe boek.

Dat is een vuistdikke historische roman over Alkibiades, de mooiste man van Griekenland.

Ilja Leonard Pfeijffer is dichter, classicus en de auteur van moderne klassiekers als La Superba, Brieven uit Genua en Grand Hotel Europa. Alkibiades is zijn meest ambitieuze roman.

Over het boek

Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta.

Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn?

In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd. Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.

Lisette Lanting: “Wij kijken enorm uit naar de komst van Ilja Leonard Pfeijffer naar Nijkerk. Het is een grote eer om deze auteur als gast te ontvangen en het verhaal van Alkibiades te bespreken in het theater. In aanloop naar de avond volg ik colleges over de roman via de website rondom het boek www.alkibiades.nl, ontzettend interessant!

Een ticket kost € 10,- en is verkrijgbaar bij Boekhandel Roodbeen. Na afloop is er tijd om (uitsluitend) het nieuwe boek Alkibiades te laten signeren.
Inloop vanaf 19.45 uur. Uiteraard is het restaurant van het theater vooraf geopend voor een diner (reserveren gewenst) en kunt u vooraf van koffie of thee genieten en na afloop een drankje nuttigen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen