Presentatie slim wonen

Foto:

Hoe we onze huizen steeds slimmer kunnen maken en daarmee langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

SeniorWeb Nijkerk organiseert deze presentatie over ‘Slim wonen’. Henk van Assenbergh neemt u mee in de wereld van Domotica, ofwel slimme apparaten, die steeds meer hun intrede doen in onze maatschappij en met name in onze woonhuizen.
Domotica is ontwikkeld om ons leven gemakkelijker te maken. Met een domoticasysteem kun je verschillende toepassingen in je woning aansturen via bijvoorbeeld je smartphone of een paneel dat op de muur wordt gemonteerd.
U krijgt een toelichting over wat we verstaan onder slimme apparaten en domotica en we laten zien wat je er thuis allemaal mee kunt doen.

Slimme apparaten kunnen ouderen en chronisch zieken zodanig ondersteunen waardoor het mogelijk kan worden om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Daarnaast kunnen mantelzorgers door middel van domotica ondersteund worden in hun zorgtaak.

*Waar moet ik aan denken bij ‘slim wonen’?*

Tijdens de presentatie krijgt u diverse voorbeelden te zien van toepassingen van slimme apparaten, zoals slimme lampen, een slimme thermostaat, slimme sproeiers en zelfs een slim kippenhok. Met het oog op ondersteuning bij zorgverlening komen ook voorbeelden aan bod op het gebied van bediening van de televisie, klokken, wekkers en zorghorloges, (ver)dwaal detectie en signalering, sleutelvinders, simpele oplossingen voor beeldbellen en nog diverse andere toepassingen. Kortom: de mogelijkheden zijn legio!

Inloop vanaf 13.15 uur
Kosten: € 5,00 per persoon (incl. koffie of thee).
Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld. Stuur daarvoor uiterlijk 17 mei een e-mail naar [email protected]

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen