Sonique orgelconcerten met Hugo van der Meij

Foto:

Sonique is het nieuwste orgel van Johannus in Ede.

De orgelbouwer is “razend enthousiast over dit nieuwe instrument. Het klinkt echt prachtig.” Hugo van der Meij geeft vanaf 14:00 uur zijn concerten op het Johannus Sonique huiskamerorgel..
Dit orgel komt tot leven als Hugo van der Meij improviseert met herkenbare klassieke en geestelijke muziek en variaties op Hollandse koraalkunst. Bezoekers mogen verzoeknummers aanvragen.

Markt

Ook is er een markt met tweedehands bladmuziek, langspeelplaten en orgel-accessoires. Bladmuziek vind je bijna niet meer in muziekwinkels maar Verhoog biedt de voorraad aan die meegegeven wordt bij het inruilen van orgels. Er is van alles!
Verder liggen er nog langspeelplaten, CD’s muziekaccessoires als orgellampen en orgelbanken.
U mag ook zelf bladmuziek meenemen om te ruilen.

Hugo van der Meij geeft vanaf 14:00 uur zijn concerten op het Johannus Sonique huiskamerorgel..
Dit orgel komt tot leven als Hugo van der Meij improviseert met herkenbare klassieke en geestelijke muziek en variaties op Hollandse koraalkunst.

Tussendoor kan ons team van orgelspecialisten bijna alle vragen beantwoorden over de verschillende instrumenten.

Hugo van der Meij

Hugo (31) is geboren en getogen in Katwijk. Al op zeer jonge leeftijd was hij achter de piano te vinden, en dat resulteerde in pianoles op 8-jarige leeftijd, van Peter Bontje. Pas op zijn zestiende ging Hugo op orgelles bij Sjaak van Duijn, eveneens in Katwijk. Vooral improviseren bleek een sterke kant te zijn. In die tijd ontmoette hij Hendrik van Veen en hun samenspel werd een succes!
Van der Meij was 20 toen hij de cursus Koordirectie aan het UCK te Utrecht ging volgen. Momenteel is Hugo dirigent van verschillende koren. Ook speelt hij door het hele land als koorbegeleider op zowel orgel als piano en geeft hij steeds meer solo-orgelconcerten.
Concertreizen brachten Hugo in Belgiƫ, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Luxemburg en Canada. Ook verleende hij medewerking aan meer dan 30 cd-opnames. Naast zijn muzikale werkzaamheden is Hugo docent muziek en communicatie.
Hugo is kerkorganist in de Christelijke Gereformeerde Kerk te Katwijk.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen