Stremming Nijkerkersluis

Foto:

De sluis wordt tijdens deze periode volledig gestremd waardoor geen scheepvaart mogelijk is.

Houd daarom rekening met een langere omvaartijd. Wegverkeer ondervindt daarentegen geen hinder van de werkzaamheden.

Werkzaamheden

Rijkswaterstaat repareert de halsbeugellagers en vervangt preventief de deurcilinders en de rinketten van de sluisdeuren. Halsbeugellagers maken onderdeel uit van de ophanging van de deur aan de kolkwand. Rinketten en deurcilinders maken onderdeel uit van de sluisdeuren, hiermee wordt het waterpeil geregeld. Deze reparatie is nodig om de sluisdeuren weer goed te kunnen openen en sluiten. Tegelijkertijd met deze werkzaamheden vervangen we de (hoog)spanningsinstallatie en herstellen we schade aan één van de sluisdeuren.

Hinder voor scheepvaart

De scheepvaart ondervindt hinder tijdens de stremming van maandag 26 september 06.00 uur tot en met vrijdag 7 oktober 23.00 uur. Houd rekening met een langere omvaartijd. Melding van de stremming Nijkerkersluis leest u op vaarweginformatie.nl of ontvangt u via BAS-berichtgeving. Afhankelijk van het verloop en de weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden en de stremming korter of langer duren. Ga voor actuele informatie naar de website www.vaarweginformatie.nl.

Meer informatie?

Met vragen of opmerkingen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen