Week van het Werk vol van activiteiten

Foto: Nijkerk.nieuws.nl

Alles draait om werk in de Week van het Werk van 20 t/m 24 maart 2017.

WerkgeversServicepunt regio Amersfoort (WSP) organiseert in samenwerking met werkgevers in de arbeidsregio Amersfoort diverse activiteiten voor werkgevers en werkzoekenden. Doel is werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact te brengen om op die manier werkzoekenden te helpen aan een baan. De Week van het Werk is onderdeel van de campagne Talent in goede banen van het Werkbedrijf regio Amersfoort. Met deze campagne wil uitvoerder WSP werkgevers en ondernemers inspireren om ook te gaan werken met talenten met een arbeidsbeperking. Wat is deze week allemaal te doen?

20 maart: De nieuwe campagnewebsite talentingoedebanen.nu komt 20 maart online met onder andere werkgeversverhalen.

21 maart: Eerste werkgeversbijeenkomst 99vanAmersfoort
Het nieuwe netwerk de 99vanAmersfoort organiseert op dinsdag 21 maart haar eerste werkgeversbijeenkomst. De 99Van Amersfoort is een netwerk van werkgevers die duurzaam inclusief ondernemen. Zij bespreken samen good practices en delen ervaringen. De 99vanAmersfoort is een initiatief van De Normaalste Zaak, in samenwerking met het werkbedrijf Amersfoort. Het getal 99 staat voor de ambitie om aan het netwerk ten minste 99 werkgevers te verbinden. Er zijn al 12 werkgevers aangesloten. De 99vanAmersfoort organiseert 21 maart haar eerste
werkgeversbijeenkomst bij ITvitae in Amersfoort. Meer informatie staat op 99vanamersfoort.nl

21 maart: VMBO Amersfoort On Stage Beroepenfeest
Op dinsdag 21 maart vindt de 1e editie van het Amersfoort On Stage Beroepenfeest plaats.
VMBO-leerlingen kunnen in Leerhotel Het Klooster met een grote en diverse groep mensen spreken over hun beroep. Hoe ziet de werkdag van bijvoorbeeld een brandweerman of medewerker administratie eruit? Wat moet je ervoor doen en laten? Meer informatie: vmboamersfoortonstage.nl

22 maart: Speeddates Gemeente Leusden
Gemeente Leusden, Bedrijven Kring Leusden en WorkInc komen woensdag 22 maart van 15.00 tot 17.00 uur bij elkaar bij Bloemendal Bouw BV. Een aantal Leusdense bedrijven gaat met uitgenodigde werkzoekenden in gesprek. Doel is om voor elke werkzoekende een werk- of stageplek tot stand te brengen. Dit kan variëren van een baan tot een dag of week meelopen in het bedrijf om werkervaring op te doen.

23 maart: Open Huis Kringloopcentrum Amersfoort
WSP Amersfoort organiseert samen met Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden een Open Huis in Kringloopcentrum Amersfoort. Donderdag 23 maart zetten zij van 10.00 tot 11.30 uur hun deuren open voor een kijkje achter de schermen. Iedereen kan kennismaken met het project Kansjaar, de springplank naar betaald werk. Kandidaten van Kansjaar komen maximaal een jaar in dienst bij de Kringloop en doen zo’n jaar zo breed mogelijk werkervaring op in o.a. de winkel en het magazijn. Een accountmanager van het WSP begeleidt hen bij het vinden van een baan in het Kansjaar.

Wilt u deelnemen aan Kansjaar? Of als werkgever een deelnemer van het Kansjaar in dienst nemen of zelf zo’n initiatief starten? Kom dan naar het Open Huis! Op 23 maart tussen 10.00 en 11.30 uur bent u welkom in het Kringloopcentrum aan de Zwaaikom 21 in Amersfoort.
Geïnteresseerden voor een Kansjaar krijgen een rondleiding voor en achter de schermen en kunnen meteen een sollicitatieformulier invullen. Werkgevers worden geïnformeerd over de werkwijze van een Kansjaar. Ook zijn medewerkers van Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden en het Werkgeversservicepunt Amersfoort aanwezig om u te informeren over uw mogelijkheden.

23 maart: Pop Up restaurant Gemeente Nijkerk
De gemeente Nijkerk richt samen met Vluchtelingenwerk en de Nijkerkse Uitdaging speciaal voor de Week van het Werk een pop up restaurant in. Zo’n 10 tot 15 statushouders die er aan toe zijn om aan het werk te gaan of werkervaring op te doen, worden in dit restaurant gekoppeld aan iemand die
hun beroep uitoefent in Nijkerk. Een Syrische timmerman koppelen ze bijvoorbeeld aan een timmerman uit Nijkerk. Op donderdagavond 23 maart leren zij elkaar kennen tijdens de maaltijd.
Ook organiseert de gemeente Nijkerk een workshop LinkedIn voor deelnemers uit de jobhunting.

24 maart: CV Maken & Matchen
Op het Werkplein aan Stadsring 75 gaat het UWV vrijdag 24 maart aan de slag met werkzoekenden die laagopgeleid zijn en niet digitaal vaardig. Het UWV heeft 45 werkzoekenden uitgenodigd en gaat samen met hen een CV maken of verbeteren. Met een goed cv in de hand kunnen de werkzoekenden direct kijken of er vacatures voor hen zijn. Hiervoor zijn een aantal uitzendbureaus, waaronder Covebo, Djops & Co en Liber aanwezig. Accountmanagers van WSP Amersfoort zijn aanwezig om meer informatie te geven over speciaal geselecteerde vacatures.

Activiteiten Uitvoeringsorganisatie BBS en gemeente Woudenberg
Uitvoeringsorganisatie BBS (gemeenten Baarn, Bunschoten en Soest) organiseert ook diverse activiteiten. Klantmanagers werk gaan deze week bij werkgevers langs met een ludiek cadeau. Zij worden daarbij getriggerd een afspraak te maken om de financiële voordelen van een kandidaat uit de doelgroep onder de aandacht te brengen. Op 21 maart kunnen werkzoekenden uitzendbureaus ontmoeten tijdens een speedmeet bij Artishock. Ook kan CV Check en profielfoto gemaakt worden. Daarnaast leren werkzoekenden 23 maart om 14.00 uur tijdens ‘Leren en werken’ alles over leerwerktrajecten en kansberoepen. Aanmelden hiervoor kan via Uitvoeringsorganisatie BBS.

20 maart: Inloopcafé CV opstellen en actualiseren
Inwoners van de Gemeente Woudenberg kunnen met hulp van de gemeente een CV opstellen of verbeteren en actualiseren. Dit kan op maandag 20 maart van 14.00 tot 16.00 uur in het inloopcafé in het Cultuurhuis aan de Dorpsstraat 40 in Woudenberg. Werkzoekenden die willen, kunnen met een korte profielschets op de Facebook pagina van de gemeente Woudenberg komen te staan. Geïnteresseerde werkgevers kunnen het volledige CV dan opvragen bij de gemeente.

Het WSP organiseert voorafgaand aan deze week al een speeddate ‘Leren en werken in de zorg’. Op 21 maart vindt een kennismaking tussen Vermaatgroep met kandidaten uit de Banenafspraak en Wajong plaats. Iedere kandidaat krijgt een kennismakingsgesprek met een jobcoach van Vermaat.

Meet & Greet
Als vervolg op de Week van het Werk organiseert het WSP op donderdagmiddag 20 april een Meet & Greet in De Observant. Werkgevers die tijdens één van de activiteiten geïnspireerd zijn geraakt en eventueel talenten met een arbeidsbeperking in dienst willen nemen, kunnen hier vrijblijvend in gesprek met kandidaten uit de Doelgroep Banenafspraak. Werkgevers kunnen zich hiervoor vóór 31 maart aanmelden via [email protected]

Reacties