Zaterdagmiddagmuziek

Foto: Arjen Gerritsma

In de serie zaterdagmiddagmuziek wordt deze middag alweer het laatste concert van dit jaar gehouden.

Samen met het Voci Vocal Ensemble, onder leiding van Rineke de Wit, brengt Bram Brandemann een gevarieerd programma ten gehore. Het thema: zang en muziek uit verleden tot heden. Bram speelt tevens solo op het orgel. Ook zal hij Rineke begeleiden als zij solo zingt.

Bram Brandemann (*1969) studeerde, voordat hij naar het conservatorium ging, orgel en muziektheorie bij Jaap Zwart. Aan het Utrechts Conservatorium ontving hij zijn opleiding bij Theo Teunissen en vooral bij Reitze Smits. Hij behaalde zijn diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus in 1994 en 1996. Tijdens deze studie ontving hij een beurs om zich verder te verdiepen in de Frans-romantische en impressionistische muziek aan het Conservatoire de Toulouse. Ook studeerde hij hoofdvak Beiaard aan de Utrechtse Hogeschool voor de kunsten bij Todd fair en Bernard Winsemius. Verder behaalde hij -bij o.a. dr. Arie Eikelboom- zijn diploma kerkelijk orgelspel bij Hogeschool IDE. Sinds 2013 is Bram Brandemann als organist verbonden aan de Wilhelminakerk in Bussum, waar hij het grote en karakteristieke Flentrop-orgel bespeelt. Ook is hij sinds 2016 organist van het beroemde Hinsz-orgel in de Buitenkerk van Kampen. Bram Brandemann is sinds eind 2013 bezig met het opnemen van al Bachs orgelwerken. Het is een omvangrijk traject met ongeveer 270 orgelwerken die vrij online te beluisteren zullen zijn. Hij maakte verschillende CD-opnamen, waarvan de serie ‘Rondom’ het meest actueel is. Daarop is muziek te beluisteren rondom het kerkelijk jaar. Zijn CD’s werden zonder uitzondering zeer positief beoordeeld in de pers.

Voci Vocal is een jong en enthousiast kamerkoor dat een breed georiënteerd repertoire ten gehore brengt, met uitstapjes naar alle stijlen. De nadruk ligt op de kerkmuziek van alle tijden.
Regelmatig werkt Voci Vocal mee aan concerten en uitvoeringen.

Informatie

Kerk open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs € 8,00 inclusief een consumptie. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis. Na het concert is er gelegenheid voor ontmoeting onder genot van een kop koffie of een frisdrank.

Volgende concerten

7 september Margreeth de Jong (orgel) en Merel van Geest (sopraan)
12 oktober Hugo van der Meij (orgel/vleugel) en Pascal van de Velde (trompet)

 

article
131390
In de serie zaterdagmiddagmuziek wordt deze middag alweer het laatste concert van dit jaar gehouden.
https://nijkerk.nieuws.nl/evenementen/zaterdagmiddagmuziek-8-2-2-3-2-2-2-2-2-2-2-2-3-2/
2019-07-31T23:52:11+01:00
https://nijkerk.nieuws.nl/media/sites/237/2014/12/standaard-nijkerk-Fontein.jpg