Zomeravond-beiaardconcert

Foto:

De oude bekende Frans Haagen geeft het 2e concert op de beiaard

Hij is beiaardier van o.m. de torens van Doesburg en Kampen. Daarnaast is hij hoofddocent aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Hij is een vakman, die op een lange ervaring kan bogen. In zijn spel is dat ook te horen.
Hij zal een niet alledaags programma ten gehore brengen. Het bevat werken van Hurlebusch, een uitgebreide Ouverture. Met de oude heer Bach jubelt hij dat rust een geliefd zielsgenoegen te weeg brengt. Van diens zoon Johann Christiaan heeft hij een pianosonate voor beiaard bewerkt. Een werk uit de zgn. rococotijd waarin het aankwam op muziek met een plezierig en speels karakter. Van de Belgische Amerikaan Geert D’hollander [geboren in 1965] speelt hij twee werken. Variaties in oude stijl over een bestaande Engelse melodie met de naam “Kingfold” en hij sluit af met zijn dans voor carillon, met de grappige naam “Spielerei 2”.

Luisterplaats

De nieuwe luisterplaats voldoet heel goed. Het carillon klinkt er prachtig en het zicht op de toren is heel mooi. Ieder is welkom. Stoelen en programma’s zijn hier beschikbaar. Mocht het koud zijn of nat ; hiertegen is bescherming. Alles gratis, maar een gift[je] in de houten spaarklok is heel fijn. Maar een het lidmaatschap [slechts € 7,50 per jaar] is een nog betere manier om dit werk te steunen.
Na afloop bedanken de aanwezigen de concertgevers bij de toren en kan er met wat drinken en een nootje met hen en met elkaar nagepraat worden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen