VIDEO: Tijdelijke huisvesting voor statushouders

Foto: nijkerk.nieuws.nl

De gemeente verleent medewerking aan tijdelijke huisvesting van statushouders in de leegstaande units bij Amaris Arkemheen aan de Máximahof in Nijkerk.

Statushouders zijn asielzoekers met een (tijdelijke) verblijfsvergunning. Door hen versneld te huisvesten komt er ruimte vrij in asielzoekerscentra voor nieuwe opvang van vluchtelingen. Hiermee wil de gemeente haar verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan de opvang van vluchtelingen in Nederland.

Het gaat om 26 units, deze zijn beschikbaar tot uiterlijk 1 april 2016. Het is nu nog niet duidelijk hoeveel personen er gaan wonen. In een unit kan een (klein) gezin of één of twee alleenstaanden gehuisvest worden. Naar verwachting zullen de eerste bewoners binnen enkele weken arriveren.
Voor 1 april 2016 zullen deze nieuwe inwoners doorgaan naar andere huisvesting binnen onze gemeente. Op dit moment onderzoekt de gemeente samen met de woningcorporaties de mogelijkheden. Bij definitieve huisvesting in de gemeente, tellen ze mee in de taakstelling van Nijkerk voor de huisvesting van statushouders.

Burgemeester Renkema legt een en ander verder uit.

In Arkemheen was de pers – op verzoek van Arkemheen – niet welkom.

In de Schakel is gelegenheid om vragen te stellen aan vertegenwoordigers met de gemeente, de Woningstichting Nijkerk en Vluchtelingenwerk.Op de site van de gemeente staat meer informatie. Er is ook een apart emailadres voor vragen: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen