Schapen in Corlaer

Foto: pixabay

 

In de wijk Corlaer grazen de komende weken op een aantal locaties schapen. Vanaf 16 november tot eind december grazen zij de grasbermen en terreinen met ruig gras kort.

Behalve dat het een mooi gezicht is om schapen te zien grazen, is dit een duurzame en natuurlijke manier van groenbeheer. De gemeente heeft daarom dan ook besloten in Corlaer een proef te doen met schapen. Een schaapherder van Landschapsbeheer ‘t Groene Veld voert deze proef uit.

Let u wel op dat de schapen achter een schrikdraad-net staan en aanraken van het net pijnlijk is, ook voor mensen. Geef de schapen ook geen eten en houdt uw hond aan de lijn!

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de gemeente (telefoon 14 033) en met Paul Aalbers van Landschapsbeheer ’t Groene Veld, telefoon (06) 10182056.

Dit is een bericht van de gemeente

Toevallig stond vanmorgen dit bericht op de site van omroep Gelderland

Bij traditionele schaapherders staat het water aan de lippen, meldt het Gilde van Traditionele Schaapherders. Om de winter door te komen is dringend geld nodig. Daarom is het gilde een crowdfundingsactie gestart: www.volgdeherder.nl

Aanbestedingen maken de markt kapot
De kritieke situatie in het herdersland is ontstaan doordat begrazingsprojecten worden vergeven na aanbesteding. ‘Daardoor kunnen goedkope jonge herders een oude ervaren herder uit de markt drukken. Ook zijn commerciële bedrijven die kuddes op meerdere locaties kunnen inzetten in het voordeel. De markt is zichzelf kapot aan het concurreren, dit is echt het oer-voorbeeld van doorgeslagen marktwerking waar kwaliteit onder geschikt is geraakt’, vertelt de voorzitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen