Nijkerk waardeert haar mantelzorgers

Foto: nijkerk.nieuws.nl

De gemeente wil graag mantelzorgers, die intensief voor iemand uit hun omgeving zorgen, waarderen voor hun inzet.

Partners, familieleden of vrienden die lange tijd voor een naaste zorgen, komen daarom net als vorig jaar in aanmerking voor de mantelzorgwaardering van de gemeente Nijkerk. “Veel mensen die voor een familielid of bekende zorgen, vinden dat heel vanzelfsprekend. Ze voelen zich geen mantelzorger omdat ze het logisch vinden om voor hun naaste klaar te staan. Het heeft echter wel een enorme impact op hun eigen leven. Daar hebben wij veel waardering voor”, aldus wethouder Marly Klein.

Waardering inzet mantelzorgers

Als blijk van waardering komen mantelzorgers in aanmerking voor een cadeaubon ter waarde van honderd euro. Dit bedrag ligt hoger dan vorig jaar omdat de gemeente het belangrijk vindt dat mantelzorgers ook echt een steuntje in de rug voelen. Om in aanmerking hiervoor te komen zijn er een aantal criteria. De mantelzorger helpt minimaal 8 uur per week, 3 maanden lang iemand die zorg nodig heeft en in de gemeente Nijkerk woont. De mantelzorger hoeft zelf niet in de gemeente te wonen. Het waarderen van mantelzorgers bestaat uiteraard niet alleen uit het verstrekken van een jaarlijkse cadeaubon. Ook andere vormen van waardering, erkenning en ondersteuning zijn erg belangrijk.

Aanmelden tot 2 december 2016

Zorgt u voor iemand uit uw omgeving? Schroom dan niet u aan te melden. Ook u verdient een blijk van waardering voor alles wat u doet. Kent u een mantelzorger? Mogelijk kunt u hem of haar over de streep trekken, bijvoorbeeld door het aanmeldformulier alvast voor diegene in te vullen. De gemeente heeft Sigma gevraagd de aanvragen in behandeling te nemen en de bonnen uit te reiken. Op www.sigma-nijkerk.nl staat het aanmeldformulier. Ook is het formulier aan te vragen bij Sigma bij het Steunpunt Mantelzorg van Sigma via telefoonnummer (033) 247 48 30 of door een mail te sturen aan [email protected] kan tot 2 december.

Dit is een bericht van de gemeente

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen