Wat kan er allemaal in de groene container?

Foto:

De groene gft-container, daar kan heel wat in! Om de week komt de gemeente de groene gftcontainer gratis bij u legen.

U kunt er veel in kwijt: al het keukenafval, van schillen tot botjes. Ook tuinafval zoals gesnoeide takken, onkruid en bijvoorbeeld mest van kleine huisdieren als konijnen en hamsters.

Waarom?

Daarom! Als we ons afval scheiden, wordt driekwart hergebruikt of gerecycled. En blijft er minder restafval over om te verbranden. Zo komen er minder schadelijke stoffen in het milieu. Dus ja, daarom is het belangrijk je afval te scheiden. Al het GFT afval dat we inzamelen wordt vergist of gecomposteerd. Bij vergisten ontstaat er biogas en bij composteren ontstaat er compost.

Voorkom stankoverlast

U kunt heel eenvoudig stankoverlast van gft tegengaan. Leg bijvoorbeeld een stuk krantenpapier op de bodem van de gft-container. Dat neemt vocht op. En heeft u vis- of vleesresten over? Stop ze in een klein stukje keukenpapier of krant, dat scheelt in de stankoverlast.

Te weinig ruimte in uw gft-container?

Vraag een grotere container of tweede container aan Heel praktisch, vooral als u een grote tuin heeft. Het is nog steeds mogelijk een tweede gratis GFT container van140 of 240 liter aan te vragen.
U mag maximaal twee gft-containers hebben. Aanvragen kan via www.nijkerk.eu/aanvraagcontainer.

Reacties